Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) strādā ar izteiktām simpātijām pret politisko partiju "Vienotība", LTV raidījumā "Sastrēgumstunda" norādīja Saeimas deputāts un Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas pārstāvis Kārlis Seržants (ZZS).

Raidījumā, kurā tika  pārspriesti publiski nu jau plaši izskanējušā KNAB ķīviņa cēloņi un iespējamie risinājumi, viens no diskusijas dalībniekiem, deputāts Kārlis seržants, minēja, ka KNAB esot zināmas simpātijas pret vienu konkrētu politisko spēku.

Pēc LTV žurnālistes Ilzes Naglas tincinājumiem, deputāts atzina - "šī partija, pret kuru KNAB ir simpātijas, ir "Vienotība". Nav normāli, ka pret šo partiju vairākas lietas vienkārši paslīd garām."

Reaģējot uz šo izteikumu, diskusijā klātesošais "Vienotības" pārstāvis un bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs norādīja, "Es nekad neesmu sev pielāgojis šo [KNAB] aizsardzības mantiju."

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vietniece Juta Strīķe trešdien vakarā pārdomāja un tomēr nedevās uz publisko diskusiju ar savu priekšnieku, lai LTV raidījumā „Sastrēgumstunda" pārspriestu nu jau publiski plaši izskanējušo biroja iekšējo ķīviņu.

Raidījuma sākumā pārraides vadītāja Ilze Nagla sacīja, "Vēl vakar Strīķes kundze solīja ierasties, taču šodien pret vakaru jau bija pārdomājusi."

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) savu verdiktu par Korupcijasnovēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku aicinājumu atcelt no amata biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku paudīs pēc tam, kad būs pabeigta KNAB priekšnieka profesionālās atbilstības novērtēšana.

Piecu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nodaļu vadītāji nosūtījuši vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), kurā aicina nekavējoties izveidot komisiju, kas izvērtētu iemeslus KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbrīvošanai no amata.Savukārt Streļčenoks to nodēvējis par nomelnošanas kampaņu, kurā nu tiek izmantoti nepatiesi fakti un apgalvojumi.

KNAB nodaļu vadītāji uzskata, ka Streļčenoks nodarbojas ar mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju.

Vēstuli premjeram, bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova (V) vadītajai Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijai un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram parakstījuši Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, Operatīvo pasākumu nodaļas vadītājs Jānis Circens, Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece un Iekšējās drošības nodaļas vadītāja Sanita Zandersone-Reisa.

Pēdējā laikā konflikts starp Streļčenoku un KNAB darbiniekiem uzņēmis jaunus apgriezienus. Streļčenoks ierosinājis divas disciplinārlietas pret savu vietnieci Jutu Strīķi, bet 19.septembrī piemēroja disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei.

Pats Streļčenoks vairākkārt publiski plašsaziņas līdzekļiem norādījis, ka biroja iekšienē notiekošais ir uzskatāms par "it kā nesaskaņām" vai "mākslīgi veidotu konfliktu" un viņa mērķis nav atlaist darbiniekus.

Kārtējā biroja darbinieku vēstule ir "Jutas Strīķes agonija", jo tuvojas viņas novērtēšana un ierosināto disciplinārlietu termiņš, pieļāva Streļčenoks, dodot mājienus, ka Strīķei amatu var nākties zaudēt.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!