Foto: Shutterstock

Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu par iespējamu nodibinājuma līdzekļu izšķērdēšanu, fiktīvu nodarbināšanu un viltotu dokumentu izmantošanu pašvaldības nodibinājumā "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" (RTAB) Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča (S) ikgadējais Baltijas forums nav saņēmis 50 000 eiro, svētdien vēstī raidījums "Nekā Personīga".

Raidījumam zināms, ka īsi pirms KNAB ierašanās RTAB darbinieki bija sagatavojuši dokumentu, lai ar 50 000 eiro atbalstītu jūnija sākumā iecerēto ikgadējo Urbanoviča Baltijas forumu. Tomēr finanšu piešprici izjaukusi KNAB izmeklētāju kratīšana.

Naudu šim pasākumam šogad neiedeva arī "Latvijas dzelzceļš" vai tā meitas uzņēmumi. Raidījums skaidro, ka Urbanovičs diplomātiski izvairījies stāstīt, vai šogad foruma vēriens pietrūcis.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB izmeklētāju rīcībā esošie fakti norāda uz to, ka RTAB amatpersonas, iespējams, izšķērdējušas nodibinājuma finanšu līdzekļus lielos apmēros. Tajā skaitā, noslēdzot fiktīvus sadarbības līgumus, apmaksājot privātus izdevumus, viltojušas un izmantojušas viltotus dokumentus, nodarbinājušas fiktīvus darbiniekus, kā arī prettiesiski izkrāpušas finanšu līdzekļus lielos apmēros.

Sākotnējie aprēķini liecina, ka noziedzīgu darbību rezultātā nodarīti zaudējumi ne mazāk kā 300 000 eiro apmērā, tomēr nodarīto zaudējumu apmērs tiks precizēts, veicot grāmatvedības ekspertīzes.

13. maijā KNAB aizturēja toreizējo RTAB valdes locekli Vitu Jermoloviču un RTAB biroja vadītāju Ingunu Priedīti. Savukārt pēc atgriešanās no komandējuma tika aizturēts arī RTAB tobrīd nu jau bijušais valdes loceklis Maksims Tolstojs (S).

Jermoloviča un Tolstojs iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!