Vairākas Jūrmalas domes amatpersonas ir rīkojušās prettiesiski, pieņemot lēmumu izmaksāt Jūrmalas domes priekšsēdētājam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas") kompensāciju 4162 latu apmērā, to atzinis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc biedrības "Tautas balss" vadītāja un uzņēmēja Mārtiņa Visocka iesniegumā minēto faktu izvērtēšanas un veiktās pārbaudes.

Visockis gan iesniegumā bija minējis, ka Munkevicam izmaksāta kompensācija 6000 latu apmērā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā nonākušais KNAB atzinums par pārbaudes rezultātiem, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Larisa Loskutova, izpilddirektors Valdis Vītoliņš, Finanšu pārvaldes vadītāja Andra Tukāne un Juridiskās pārvaldes vadītāja Evija Rakiša, pagājušā gada 9.novembrī parakstot rīkojumu par kompensācijas piešķiršanu Munkevicam, ir rīkojušies prettiesiski, neievērojot likumā par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu noteikto, tādējādi radot Jūrmalas domei zaudējumus 4162 latu apmērā.

Ievērojot minēto, pārbaudes materiāli ir nodoti KNAB Izmeklēšanas nodaļai jautājuma izlemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu pret minētajām Jūrmalas domes amatpersonām.

Visockis šā gada janvāra sākumā vērsās KNAB ar lūgumu izvērtēt Munkevicam piešķirto kompensāciju 6000 latu apmērā. Visockis informē, ka par atbrīvošanu no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata 2008.gadā pašreizējam Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājam Munkevicam jaunā pašvaldības domes sasaukuma laikā ir piešķirta kompensācija 6000 latu apmērā.

Šo sāpju naudu mērs pieprasīja par to, ka Jūrmalas dome viņu no amata atcēla un līdz vēlēšanām amatā iecēla Ģirtu Trenci.

Munkevics pēc amata zaudēšanas domē vērsās ar iesniegumu izmaksāt viņam materiālu kompensāciju. Savus materiālos zaudējumus deputāts Munkevics bija aprēķinājis triju mēnešalgu apmērā. Tolaik mēra alga bija 2000 latu. Dome Munkevicam atteikusi.

Pēc pašvaldību vēlēšanām pērn Munkevics atkal kļuva par mēru. Dažus mēnešus vēlāk Jūrmalas dome saņēma Latvijas Namu pārvaldnieku un apsaimniekotāju asociācijas vēstuli. Asociācijas vadītājs domei ziņoja, ka pirms pirmās ievēlēšanas pilsētas vadībā 2006.gadā Munkevics nav bijis tikai domes deputāts vien - viņš esot bijis šīs asociācijas valdes priekšsēdētājs un šo amatu pēc mēra amata atstāšanas 2008.gadā nav varējis atjaunot.

Pēc tam pašvaldībā pieņemts lēmums Munkevicam kompensāciju izmaksāt.

Visockis norāda, ka savā amatpersonas deklarācijā Munkevics neesot norādījis nekādus ienākumus no darba asociācijā, un lūdz KNAB pārbaudīt faktus - vai Munkevics, darbojoties minētajā asociācijā, ir saņēmis samaksu. Ja samaksa ir saņemta, Visockis lūdz saukt pie atbildības Munkevicu par nepatiesu ziņu sniegšanu.

Savukārt, ja Munkevics samaksu asociācijā nav saņēmis, KNAB tiek lūgts veikt nepieciešamos pasākumus, lai nepamatoti izmaksātā kompensācija tiktu atmaksāta pašvaldības budžetā un vainīgās amatpersonas tiktu sauktas pie atbildības.

Biedrība "Tautas balss" dibināta pirms vairākiem gadiem, lai cīnītos pret nejēdzībām un izsaimniekošanu valsts un pašvaldības institūcijās. Kā norādīja Visockis, zināmi panākumi biedrībai jau esot, piemēram, saistībā ar pašvaldības nelikumīgu rīcību ar vairākiem zemesgabaliem.

Uzņēmējs Visockis ir Jūrmalas domes opozīcijas deputāta Jura Visocka (JL) dēls. Mārtiņš Visockis gan apgalvoja, ka aktivitātes veicot uz savu roku, nesaskaņojot tās ar tēvu.

Paskaidrojumus par kompensāciju Munkevicam decembra vidū pieprasīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!