Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), izvērtējot informāciju par Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča automašīnas "Land Rover" izmantošanu, nekonstatēja faktus, ka parlamentārietis būtu pārkāpis likumu.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša pavēstīja, ka birojs, izvērtējot informāciju par Urbanoviča SIA "Reviteko" piederošas automašīnas "Land Rover Range Rover" izmantošanu, nekonstatēja faktu, kas liecinātu, ka Urbanovičs kā amatpersona, būtu veicis ar amata pienākumiem saistītas darbības attiecībā uz "Reviteko" un pārkāpis likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.

Jau ziņots, ka KNAB augustā sāka pārbaudi saistībā ar publiskoto informāciju par Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča (S) firmu un dārgu automašīnu iegādi.

18. jūlijā Urbanoviča vadītā automašīna "Land Rover Range Rover" sadūrās ar velosipēdistu. Kā avārijas dienā skaidroja Urbanovičs, šī automašīna piederot uzņēmumam "Reviteko", kurā viņš esot līdzīpašnieks. "Firmas.lv" dati rāda, ka Urbanovičs kā uzņēmuma līdzīpašnieks Uzņēmumu reģistrā reģistrēts vairākas dienas pēc ceļu satiksmes negadījuma. Šajā uzņēmumā viņam pieder 9,70% kapitāldaļu, bet pārējās daļas pieder meitai Ievai.

"Firmas.lv" dati rāda, ka uzņēmuma pagājušā gada apgrozījums bijis aptuveni 4000 eiro, bet zaudējumi teju 9000 eiro.

Portāls "pietiek.com" ziņoja, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datiem sadursmē iekļuvusī automašīna "Land Rover Range Rover", kura pieder "Reviteko", vairs nav nekāda jaunā, - tā ir 2011.gada izlaiduma, līdz ar ko tās pašreizējā cena atkarībā no komplektācijas varētu arī nepārsniegt 60 000 līdz 70 000 eiro.

Taču izrādās, ka šī nav vienīgā uzņēmuma luksus automašīna, - kā rāda CSDD dati, šā gada janvārī "Reviteko" iegādājusies vēl vienu, tikai mazāku reindžroveri.

CSDD dati apliecina, ka šā gada janvārī Latvijā pirmoreiz reģistrēta jauna automašīna "Land Rover Range Rover Evoqe", par kuras īpašnieci jūlija sākumā kļuvusi iepriekšminētā kompānija.

Urbanovičs atteicies "pietiek.com" paskaidrot, no kurienes uzņēmumam "Reviteko", kas strādā ar zaudējumiem un mazu apgrozījumu, ir radušies līdzekļi luksus automašīnu iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!