Foto: AFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), izvērtējot iespējamu "politisko tirgu" bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna lietā, nekādus pārkāpumus neatrada.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs portālam "Delfi" norādīja, ka pārbaude ir pabeigta un tās rezultātā netika iegūta tāda informācija, kas saturētu reālas ziņas un kas norādītu uz iespējamajiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Jakāns iepriekš skaidroja, ka viņam nav sīkākas informācijas pa KNAB uzsākto pārbaudi, kā arī par to, uz kāda pamata tā ierosināta, taču viņš esot izklāstījis KNAB to informāciju, kas viņam "šķitusi dīvaina". Toreiz Jakāns kā vienu no faktiem, kas liecina, ka šāda tirgošanās ir notikusi, minēja to, ka vairāk nekā divus mēnešus pēc advokāta Laura Lejas apstiprināšanas par uzvarētāju konkursā uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu, viņš joprojām nav sācis pildīt savus pienākumus.

""Jaunais laiks" nodarbojas ar ļoti netīrām lietām," iepriekš sacīja Jakāns. Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL) iepriekš noliedza, ka partija "Jaunais laiks"(JL) būtu "tirgojies" saistībā ar Jakāna atstādināšanu, vien uzsvēra, ka TP iebildumu dēļ šis jautājums ticis politizēts.

TP Saeimas frakcijas vadītājas vietnieks Vents Armands Krauklis decembra nogalē apgalvojis, ka Saeimas kuluāros "tiek solīti dažādi labumi" par atbalstu Jakāna atlaišanai no amata. Vēlāk Krauklis uzsvēra, ka TP Jakāna jautājumā nav ne par ko tirgojusies, taču viņš kuluāros esot dzirdējis par dažādiem variantiem. Tomēr, tā kā politiķis pats neesot šādās sarunās piedalījies, neko vairāk viņš nevarot sacīt.

Jakāns pārcelts FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatā. Viņam arī piemērots disciplinārsods - mēnešalgas samazināšana. Marta sākumā VID ģenerāldirektora amatu ieņēma Nelija Jezdakova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!