Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedre, sabiedrisko attiecību speciāliste Hildegarde Graumane Tieslietu ministrijā (TM) būtu nodarbināta fiktīvi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais KNAB atzinums.

Laikraksts "Diena" iepriekš vēstīja, ka KNAB lūgts izvērtēt aizdomas, vai Graumane, kura JKP minēta kā viena no priekšvēlēšanu kampaņas vadītājām, nav pieņemta darbā partijas valdes priekšsēdētāja Bordāna vadītajā TM, lai tur saņemtu papildu atalgojumu par saviem pakalpojumiem partijai.

Publikācijas autoriem bija radušās aizdomas, ka Graumane ministrijā varētu būt nodarbināta fiktīvi, jo ministrijas Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļā, kurā Graumane strādājot, neesot īsti varēts paskaidrot, kādus tieši pienākumus viņa veic. Kāda kolēģe sākotnēji pat esot teikusi, ka šādu personu nepazīst.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, KNAB vērsusies arī pati Graumane, lūdzot informēt par pārbaudes rezultātiem. Birojs Graumani informējis, ka nav saskatījis nekādus Krimināllikuma pārkāpumus, līdz ar to atteicies ierosināt kriminālprocesu pret TM amatpersonām.

Laikraksts iepriekš ziņoja, ka Graumane, kura ir JKP biedre, darbā ministrijā esot pieņemta bez konkursa. Viņas atalgojums noteikts 1382 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!