Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav saskatījis priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumus baznīcās izplatītajā katoļu garīdznieku aicinājumā saistībā ar šogad notikušajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

KNAB portālu "Delfi" informēja, ka birojs savas kompetences ietvaros 20. maijā pabeidzis izvērtēt katoļu garīdznieku aicinājuma, kas tika izplatīts baznīcās pirms EP vēlēšanām, atbilstību Priekšvēlēšanu aģitācijas likumam.

Izvērtējot KNAB rīcībā esošo informāciju kopsakarā ar tiesisko regulējumu netika konstatētas Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteikto priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu neievērošanas pazīmes, norāda birojs.

"Delfi" jau rakstīja, ka aprīļa beigās tika izplatīts Latvijas Bīskapu konferences (LBK) aicinājums kristiešiem aktīvi iesaistīties EP vēlēšanās un balsot par tiem kandidātiem, kuri aizstāv dzīvību, ģimeni un katras dalībvalsts tiesības pašai noteikt likumdošanu šajās jomās.

KNAB par šo izplatīto aicinājumu sāka pārbaudi par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem Latvijas Romas katoļu baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!