Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis interešu konfliktu Rīgas apgabaltiesas Civillietu kolēģijas priekšsēdētājas Līgas Blūmiņas rīcībā, izmantojot advokātu biroja "Ecovis Convents" īpašumā reģistrētu automašīnu "Porsche Cayenne", informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

KNAB veiktās pārbaudes laikā nav konstatēti fakti, kas liecinātu, ka Blūmiņa, pildot tiesneses amata pienākumus, būtu izskatījusi lietas, kurās iesaistīto pušu prasības tiesā būtu pārstāvējis zvērinātu advokātu birojs "Ecovis Convents", kā arī tiesnese Blūmiņa, pildot Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas priekšsēdētājas amata pienākumus, nav veikusi ar amata pienākumiem saistītas darbības attiecībā uz zvērinātu advokātu biroju "Ecovis Convents" un šo biroju pārstāvošiem zvērinātiem advokātiem.

Ievērojot minēto, Blūmiņas gan kā tiesneses, gan kā Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas priekšsēdētājas darbībās nav konstatējams likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpums, norāda KNAB.

Informāciju par iespējamo interešu konfliktu KNAB sāka izvērtēt 2015. gada rudenī.

Aizdomas par interešu konfliktu izskanējušas, jo izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā, kur Blūmiņa ir Civillietu tiesu kolēģijas priekšsēdētāja, bija nodota Zolitūdes traģēdijas daudzmiljonu civillieta, savukārt advokātu biroja "Ecovis Convents" vecākais partneris ir Blūmiņas vīrs Aivars Blūmiņš. Viņš kā zvērināts advokāts ar Zolitūdes traģēdiju saistītos jautājumos tiesā pārstāv vienu no atbildētājiem - "Homburg Zolitude".

Šī iemesla dēļ tika izteikts lūgums Rīgas apgabaltiesā skatīto Zolitūdes traģēdijas daudzmiljonu civillietu nodot citai tiesai, norādot, ka, kaut arī lietu izskata tiesnese Ilze Ošiņa, Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas priekšsēdētāja ir tiesnese Blūmiņa. Taču Tiesnešu ētikas komisija secināja, ka nav pamata bažām par Zolitūdes traģēdijas civillietas neobjektīvu izskatīšanu tikai tādēļ vien, ka Blūmiņa lieto Zolitūdes traģēdijas lietā iesaistītam advokātu birojam piederošu automašīnu.

Jau ziņots, ka Rīgā, Zolitūdē, veikalā "Maxima" 2013. gada 21. novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!