Foto: DELFI Aculiecinieks

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtējis partijas "Saskaņa" reklāmu – sarkanu kafijas tasi ar partijas nosaukumu, kas uzzīmēta uz bruģa Spīķeru kvartālā, – un secinājis, ka tā izvietota atbilstoši Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā un Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktajām prasībām, portālu "Delfi" informēja KNAB.

"Saskaņas" krūze uz bruģa Spīķeros netālu no kafejnīcas "Cafe Dali" parādījās jūnijā. Tolaik Rīgas mērs portālam "Delfi" pastāstīja, ka reklāma izvietota atbilstoši likumam, taču, kurš mākslinieks reklāmu zīmējis viņš neatklāja.

Kā informēja KNAB, partijas nosaukums Maskavas ielā 12/1 izvietots saskaņā ar partijas un juridiskās personas vienošanos.

"Pārbaudes rezultātā nav gūti pierādījumi tam, ka attiecībā uz 2016. gada jūnijā politiskās partijas ""Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija"" nosaukuma "SASKAŅA" izvietošanu Maskavas ielā 12/1, Rīgā (Spīķeru kvartālā) būtu neievērotas Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā vai Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktās prasības," pēc jūnijā saņemtā iesnieguma izvērtēšanas informēja KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!