Foto: LETA

Pirms 11. septembrī gaidāmajām Rēzeknes novada un Varakļānu novada domes vēlēšanām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noteicis partiju priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu apmēru, portālu “Delfi” informēja KNAB.

Saskaņā ar KNAB aprēķiniem, ja partija vai partiju apvienība plāno kandidēt Rēzeknes novadā, tā kopumā minētajām izdevumu pozīcijām drīkstēs tērēt līdz 11 797,69 eiro, savukārt Varakļānu novadā – līdz 1 214,59 eiro.

Ja partija vai partiju apvienība plāno kandidēt abos novados, tā drīkstēs politiskās reklāmas izvietošanai, labdarībai, sponsorēšanai, pabalstiem un dāvinājumiem izlietot kopumā 13 012,28 eiro. Priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos iekļaujami gan partijas kopējie, gan deputātu kandidātu individuālie izdevumi.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms pārceltajām Rēzeknes novada un Varakļānu novada domes vēlēšanām sākās 4. jūnijā un ilgs līdz vēlēšanu dienai – 11. septembrim.

Priekšvēlēšanu aģitācijas periodā noteikti stingri aģitācijas ierobežojumi, tostarp attiecībā uz aģitācijas materiālu izvietošanu, kas par maksu publicēti elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, preses izdevumos, publiskajās vietās un internetā.

Vienlaikus KNAB norāda, ka politiskajām partijām ieņēmumi un izdevumi, kas radušies par priekšvēlēšanu aģitāciju Rēzeknes un Varakļānu novadā pirms 5. jūnijā aizvadītajām pašvaldību vēlēšanām, jānorāda līdz 5. jūlijam KNAB iesniedzamajā vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijā.

Savukārt partijām, kas iesniegs deputātu kandidātu sarakstus 11. septembra Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanām, ieņēmumi un izdevumi, kas radušies šajā priekšvēlēšanu aģitācijas periodā, jānorāda līdz 11. oktobrim KNAB iesniedzamajā vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!