Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) otrdien iztaujāts arī bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Vējonis KNAB slēgtajā pagalmā, visticamāk, ieradās ar automašīnu. Portāls "Delfi" novēroja, ka biroja pagalmu otrdien atstāja Nacionālo Bruņoto spēku militārās policijas automašīna.

Vējoņa sekretāre Kristīne Reisa-Dāboliņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka Vējonim KNAB izmeklētā kriminālprocesā piemērots liecinieka statuss. Viņa apstiprināja, ka otrdien Vējonis apmeklēja biroju, kur sniedza atbildes uz biroja darbiniekus interesējošiem jautājumiem.

Aģentūra LETA vēsta, ka automašīnā bez vadītāja priekšējā sēdeklī sēdēja kāds vīrietis, bet aizmugurējā sēdeklī bija redzams cita cilvēka siluets.

LETA vēsta, ka ar šo pašu automašīnu Vējonis ar kundzi šovasar ieradās uz Valsts prezidenta Egila Levita inaugurāciju Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, liecina aģentūra LETA fotoarhīvā pieejamā informācija.

Jau vēstīts, ka KNAB kopā ar Konkurences padomi (KP) otrdien veica tiesas sankcionētas neatliekamas izmeklēšanas darbības.

Šādas darbības īstenotas, pamatojoties uz aizdomām par iespējamu vismaz desmit lielāko būvniecības nozares uzņēmumu iesaisti noziedzīgos nodarījumos un Konkurences likuma pārkāpumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!