Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) padome nav apstiprinājusi jauno KNAB reglamentu, kas paredz birojā reorganizāciju.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka reglamenta projektu izstrādāja darba grupa, kuru vadīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, taču tajā nebija iekļauta neviena amatpersona no Jutas Strīķes vadītā korupcijas apkarošanas bloka.

Reglamenta projekts biroja padomes locekļiem un KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrībai tika nosūtīts 29.aprīlī. Jau nākamajā dienā KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks sasauca biroja padomes sēdi un aicināja balsot par reglamenta apstiprināšanu. Padomes sastāvā ietilpst KNAB priekšnieks, viņa vietnieki un biroja centrālā aparāta nodaļu vadītāji.

Padome šādā redakcijā reglamentu neapstiprināja. Tagad padomes locekļiem divu nedēļu laikā jāiesniedz priekšlikumi reglamenta uzlabošanai.

Būtiskākās izmaiņas, ko paredz padomes neapstiprinātais reglamenta projekts, ir izveidot biroja sekretariātu. Tāpat starp biroja nodaļām vairs neparādās Streļčenoka kritiķes Diānas Kurpnieces patlaban vadītā Korupcijas novēršanas nodaļa. Tā vietā minēta Politikas plānošanas nodaļa, liecina LETA rīcībā esošais reglamenta projekts.

Biroja sekretariāta funkcijas būtu organizatoriski nodrošināt biroja priekšnieka darbu, koordinēt biroja priekšnieka vietnieku, biroja priekšniekam padoto nodaļu un tieši padoto darbinieku darbu, organizēt un nodrošināt dokumentu un elektroniskās informācijas pārvaldību, saņemt, izskatīt un gatavot atbildes uz personu iesniegumiem. Tāpat sekretariāts kontrolētu biroja priekšnieka doto uzdevumu un darba plāna uzdevumu izpildes termiņu ievērošanu.

Sekretariāts būtu tieši pakļauts Streļčenokam.

Reglamenta projektā arī precīzāk uzskaitītas iekšējā auditora, galvenā speciālista sabiedrisko attiecību jautājumos un galvenā speciālista starptautiskajās attiecībās funkcijas.

Saskaņā ar KNAB likumu biroja padomē ir KNAB priekšnieks, viņa vietnieki un biroja centrālā aparāta nodaļu vadītāji. Biroja padomes darbībai ir konsultatīvs raksturs. Padomes uzdevumi ir izskatīt biroja darbības prioritātes, biroja budžeta projektu, biroja un attiecīgo ārvalstu dienestu sadarbības līgumu projektus, kā arī ar KNAB funkciju izpildi saistītus jautājumus, ja to ir ierosinājis KNAB priekšnieks vai kāds no padomes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!