Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) pametuši divi vadoši izmeklētāji, svētdien vēsta “TV3” raidījums “Nekā Personīga”.

No darba KNAB aizgājis Rimants Kuzma, kurš izmeklējis tā dēvēto "oligarhu lietu", kurā notika kratīšanas uzņēmumos un īpašumos, kas saistīti ar trīs ietekmīgajiem, par oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Aivaru Lembergu, Aināru Šleseru, un Andri Šķēli.

Tāpat KNAB atstājusi izmeklētāja Agnese Indriksone, kura šķetināja korupciju Daugavpils siltumtīklos, kurā bija iesaistītas arī augstas pašvaldības amatpersonas. Šajā lietā dotais kukulis - 120 000 eiro (aptuveni 84 000 latu), KNAB vērtējumā uzskatāms par Daugavpils mērogam milzīgu, iepriekš atzina KNAB vadītāja vietniece Juta Strīķe.

Gan Kuzma, gan Indriksone sekmīgi nokārtojuši prokurora pārbaudījumus, vēsta raidījums.

Jau vēstīts, ka tā dēvēto "oligarhu lietu" KNAB sāka 2011.gada pavasarī. Septiņiem cilvēkiem ir piemērots statuss "persona, pret kuru sākts kriminālprocess". Zināmākie no šiem cilvēkiem ir uzņēmēji Viesturs Koziols un Ainārs Šlesers. Koziols pārliecināts, ka vismaz daļā pret viņu kriminālprocess tiks izbeigts, bet Šlesers paredz lietas izgāšanos pavisam.

Daugavpils siltumtīklu lietā KNAB šā gada sākumā veica kratīšanas 25 dažādās vietās, tai skaitā Daugavpils pašvaldības amatpersonu darba vietās. Kopumā tika aizturētas sešas personas, no tām divas ir pašvaldības amatpersonas. Diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai piemērots apcietinājums. Tika vēstīts, ka šajā lietā aizturēts un vēlāk ar tiesas lēmumu apcietināts Daugavpils toreizējais vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kā arī uzņēmēji Jānis Sprinovskis un Gints Sorokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!