Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 80 eiro sodu nesen no amata gāztajam Talsu novada domes priekšsēdētājam Dainim Karolam (LZS), jo viņš vēl būdams amatā noslēdzis līgumus ar sievas pārstāvēto kapitālsabiedrību, informēja KNAB.

Sods piemērots, jo viņš noslēdza līgumus un parakstīja vienošanos ar kapitālsabiedrību, kurā valsts amatpersonas radiniece gūst ienākumus.

KNAB paskaidroja, ka pamatojoties uz atklāta konkursa rezultātiem, 2018. gada 17. jūlijā Karols kā Talsu novada pašvaldības pārstāvis noslēdza līgumu "1. daļa Raiņa ielas pārbūve posmā no Raiņa un Darba ielas krustojuma līdz Talsu pilsētas robežai" ar kādu komercsabiedrību, kā arī līgumu "2. daļa Celtnieku un Laukmuižas ielu pārbūve". Tāpat viņš 2018. gada 5. septembrī noslēdzis vienošanos pie šī līguma.

Veicot iepriekšminētās darbības, toreizējais Talsu novada domes priekšsēdētājs neievēroja likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto pārstāvības tiesību ierobežojumu, jo minētajā uzņēmumā uz darba līguma pamata ir nodarbināta un gūst ienākumus Karola laulātā, norādīja KNAB.

KNAB lēmumu par sodu pieņēma šogad martā.

Toreizējo pašvaldības priekšsēdētāja pirmais vietnieku Karolu 2018.gada jūnijā ievēlēja par Talsu novada domes priekšsēdētāju. Savukārt šogad maijā viņu no priekšsēdētāja amata gāza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!