Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudīt bijušā Privatizācijas aģentūras (PA) padomes locekļa Normunda Lakuča ienākumu izcelsmes likumību, jo atbilstoši pēdējai ienākumu deklarācijai Lakučs skaidrā naudā uzkrājis aptuveni 3,5 miljonus latu.
KNAB preses sekretāre Ilze Staškeviča sacīja, ka pārbaude KNAB ilgst jau apmēram mēnesi, tomēr, kad birojs to varētu pabeigt, Staškeviča nevarēja pateikt. Viņa gan norādīja, ka lielu daļu no šogad deklarētajiem naudas uzkrājumiem Lakučs bija deklarējis jau 2000.gadā un par to pārbaudi 2001.gadā jau veica Valsts ieņēmumu dienests (VID). Līdz ar to KNAB ņems vērā VID pārbaudes rezultātus.

Tomēr viņa atzina - ja KNAB pārbaudē konstatēs kādus pārkāpumus, visticamāk, administratīvo sodu Lakučam nevarēs uzlikt, jo būs jau iestājies likumā noteiktais divu mēnešu noilgums no pārkāpuma izdarīšanas brīža.

"Pašlaik KNAB strādā pie iniciatīvas likumu grozījumiem, lai tomēr varētu pagarināt administratīvās sodīšanas laiku," sacīja Staškeviča.

Uzņēmējs deklarāciju VID iesniedza, pēc tam kad janvārī beidza pildīt PA padomes locekļa amata pienākumus.

Pēc KNAB pārstāves teiktā, Lakuča ienākumu izcelsmes pārbaudi birojs sācis pēc savas iniciatīvas. Viņa sacīja, ka KNAB pārbauda vairāk nekā desmit amatpersonu deklarācijās uzrādīto ienākumu izcelsmes likumību. Savukārt par iespējamo valsts amatpersonu interešu konfliktu KNAB ierosinājis apmēram 60 pārbaudes.

Staškeviča sacīja, ka amatpersonu ienākumu izcelsmes tiesiskumu pārbaudes KNAB veic kopā ar VID, tādējādi pārbaude saistīta arī ar nodokļu nomaksas jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!