Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzsācis pārbaudi, vai "Rīgas namu pārvaldnieks" ir ievērojis "Publiskās personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma" noteiktos ierobežojumus rīkoties ar finanšu līdzekļiem.

Pārbaude ir uzsākta, balstoties uz Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes iesniegumu, kurā KNAB aicināts pārbaudīt publiskajā telpā pieejamo informāciju par "Rīgas namu pārvaldnieka" naudas pārskaitījumiem Arodbiedrību koordinācijas centram, kurš pēc tam finanšu līdzekļus pārskaita arodbiedrībai LABA.

"Nav pieņemams, ka rīdzinieki, maksājot par namu apsaimniekošanu, netiek informēti, ka rēķinos ir iekļautas izmaksas, kas nav saistītas ar namu apsaimniekošanu," uzsver Ēlerte.

Viņa norāda, ka publiskjā telpā ir izskanējusi informācija, ka katru mēnesi "Rīgas namu pārvaldnieks" pārskaita ievērojamas naudas summas Arodbiedrību koordinācijas centram, kuras nonāk ar Saskaņas centru saistītā arodbiedrībā LABA.

Pagājušajā gadā Valsts kontrolei bija nopietni iebildumi pret to, kā koordinācijas centrs tērē finanšu līdzekļus, piemēram, iepērkot pilnīgi jaunus auto tā vadībai, savu iesniegumu KNAB pamato Ēlerte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!