Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudīs, vai Rīgas vicemēra Andra Amerika pavasarī dibinātās partijas "Gods kalpot Rīgai" biedriem ir atbilstoši ienākumi, lai viņi divu mēnešu laikā varētu saziedot vairāk nekā 96 tūkstošus latu, pastāstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvis Andris Vitenburgs.

To, vai partijas biedriem ir atbilstoši ienākumi, lai biedru naudā iemaksātu līdzekļus partijas kasē, KNAB vienmēr pārbaudot, un arī "Gods kalpot Rīgai" nebūšot izņēmums, sacīja Vitenburgs.

Viņš klāstīja, ka atbilstoši likumam pašlaik viena partijas biedra kopējās iemaksas kalendārā gada laikā biedru naudas, iestāšanās naudas un ziedojumu veidā nedrīkst pārsniegt 20 tūkstošus latu. Turklāt fiziskās personas drīkst ziedot, iemaksāt biedru naudas un iestāšanās naudas tikai no saviem ienākumiem, kuri gūti tajā pašā gadā vai iepriekšējos divos gados.

Partijām četras reizes gadā ir pienākums iesniegt birojam informāciju par iestāšanās naudām un biedru naudām, kuru kopsumma kalendārajā gadā vienam partijas biedram pārsniedz vienu minimālo mēnešalgu, proti, 200 latu, paskaidroja KNAB pārstāvis.

Jau ziņots, ka bijušā LPP/LC politiķa Amerika pavasarī dibinātā partija "Gods kalpot Rīgai" kopš dibināšanas brīža ziedojumos ir saņēmusi septiņus tūkstošus latu, savukārt biedru naudās partija par maiju un jūniju saņēmusi 96 482 latus.

Partija "Gods kalpot Rīgai" tika reģistrēta 7.maijā. Partijas "Gods kalpot Rīgai" mājaslapā ir norādīts, ka pašlaik partijā ir 397 biedri, taču to skaits ik mēnesi palielinās.

Ameriks par mērķi izvirzījis 2013.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgas domē iegūt trešdaļu mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!