Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudīs, vai VAS "Latvenergo" amatpersonu atrašanās arī BO SIA "Baltijas energosistēmu dispečeru centrs" valdē nav likuma par interešu konfliktiem pārkāpums, informēja KNAB direktora vietnieks Rūdolfs Kalniņš.
Kā aģentūrai LETA norādīja Kalniņš, KNAB atzinumu par to, vai VAS "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona un valdes locekļa Aigara Meļko darbošanās citu uzņēmumu vadībā nerada interešu konfliktu, varētu sniegt nākamās nedēļas sākumā, kas būs atkarīgs no tā, cik ātri KNAB saņems pieprasīto informāciju par uzņēmumu īpašniekiem.

"Baltijas energosistēmu dispečeru centrs" nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanas un transporta jautājumiem Baltijas valstu līmenī. Meļko šajā uzņēmumā ieņem valdes locekļa amatu no 2000.gada 29.oktobra. Savukārt Miķelsons no 2000.gada 5.jūlija līdz 2000.gada 19.oktobrim darbojās "Baltijas energosistēmu dispečeru centrā" padomē.

"Baltijas energosistēmu dispečeru centrs" līdzīgās daļās pieder "Latvenergo" un kaimiņvalstu nacionālajām energokompānijām - "Eesti Energia" un "Lietuvos Energija".

Jau ziņots, ka KNAB pārbauda arī Miķelsona darbības "Latvenergo" meitas uzņēmumā "Augstsprieguma tīkls" likumību. "Ekonomikas ministrija (EM) savā iesniegumā KNAB arī konkrēti norādīja, ka vēlas, lai birojs pārbaudītu, vai abu uzņēmuma vadītāju darbība citos uzņēmumos nav likuma par interešu konfliktiem pārkāpums," sacīja Kalniņš.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Kalniņš, 6.februārī no EM valsts sekretāra Kaspara Gerharda saņemta vēstule ar lūgumu izmeklēt Miķelsona un Meļko kā "Latvenergo" valdes locekļu tiesības ieņemt amatus citos uzņēmumos.

Jau ziņots, ka, neskatoties uz darba līgumā noteikto aizliegumu ieņemt amatus citos uzņēmumos, Miķelsons ieņem amatu "Latvenergo" meitas uzņēmuma AS "Augstsprieguma tīkls" padomē, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā Miķelsona darba līguma kopija un Uzņēmumu reģistra datubāzi apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.

"Latvenergo" prezidents Miķelsons darbojies meitas uzņēmuma AS "Augstsprieguma tīkls" padomē ar energokompānijas pilnvarnieku atļauju, to aģentūrai LETA iepriekš paziņoja "Latvenergo" Korporatīvo komunikāciju departamenta komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.

AS "Augstsprieguma tīkls" padomē darbojas arī "Latvenergo" valdes loceklis Meļko.

BO SIA "Baltijas energosistēmu dispečeru centrs" īpašnieki, pēc "Lursoft" datiem, ar līdzīgām daļām ir "Latvenergo", Lietuvas uzņēmums "Lietuvos Energija" un Igaunijas "Eesti Energia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!