Foto: F64

Izvērtējot Latvijas Reģionu apvienības (LRA) iesniegumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir nolēmis uzsākt Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē interneta mājaslapas "eu2015.lv" izveidošanas izmaksu pamatotības pārbaudi, informēja LRA.

Pēc apvienībā teiktā, KNAB jau tuvākajā laikā informēs par lēmuma pieņemšanu saistībā ar kriminālprocesa uzsākšanu. 

KNAB galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Dūša portālam "Delfi" norādīja, ka KNAB, saņemot vairākus iesniegumus par Latvijas prezidentūras mājaslapas "eu2015.lv" izveidošanas izmaksu pamatotību, ir uzsācis pārbaudi.

LRA atgādina, ka KNAB vērsās saistībā ar iespējamām nelikumībām, kas varētu būt pieļautas, organizējot valsts iepirkumu par "eu2015.lv" izstrādi.

Apvienība lūdza KNAB izvērtēt mājaslapas iepirkuma procedūru, noskaidrot atbildīgās personas un panākt vainīgo sodīšanu. To pašu LRA lūdza Valsts kontrolei.

"118 tūkstoši eiro ir milzīga nauda par salīdzinoši vienkāršas interneta vietnes izveidi," norāda LRA frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš, uzsverot, ka šo gadījumu nevar atstāt bez ievērības.

Jau vēstīts, ka Latvijas prezidentūras mājaslapas "eu2015.lv" izveidošanas izmaksas vismaz desmit reizes pārsniedz vidējo tirgus cenu.

Mājaslapas izstrāde budžetam izmaksājusi 118 tūkstošus eiro, kas, saskaņā ar laikraksta "Diena" noskaidroto programmētāju aptaujā, ir vismaz desmit reizes vairāk nekā vidējā tirgus cena sarežģītām interneta vietnēm, ieskaitot dizainu, koncepciju un izstrādi. Latvija ES Padomes prezidējošās valsts pienākumus ieņem no šā gada 1.janvāra līdz 1.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!