Foto: Publicitātes foto

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieprasījis papildu informāciju Valsts kancelejai un Valsts kontrolei par valsts iestāžu amatpersonu dalību Cēsīs notikušajā sarunu festivālā "Lampa", kuru cita starpā sponsorējuši uzņēmumi, informē KNAB.

KNAB ir pieprasījis papildu informāciju, lai izvērtētu saņemto informāciju par iespējamo likumā "Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto normu neievērošanu saistībā ar publiskas personas institūciju iespējamo ziedojuma pieņemšanas faktu, kā arī par iespējamo Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma neievērošanu.

Pēc minētās informācijas izvērtēšanas KNAB lems par tālāko rīcību.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz atsevišķu iedzīvotāju interesi, KNAB nolēmis izvērtēt, vai sākt pārbaudi par valsts iestāžu amatpersonu dalību Cēsīs notikušajā sarunu festivālā "Lampa", kuru cita starpā sponsorējuši uzņēmumi.

Festivāla rīkotāji uzskata, ka komentāri par valsts iestāžu dalību festivālā kā interešu konfliktu ir nepamatoti. Tā vietā festivāla rīkotāji aicina KNAB pašam nākamgad piedalīties festivālā.

Festivāla rīkošanā iesaistījās daudzas organizācijas un aktīvisti, atbalstot to gan finansiāli, gan kopā radot festivāla notikumus. Pasākumā piedalījās Valsts kanceleja, Lauku atbalsta dienests, Slimību profilakses un kontroles centrs, Valsts darba inspekcija, Valsts policija, Latvijas valsts simtgades biroja Jauniešu rīcības komiteja, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, stažieru programmas "Darbs valsts pārvaldē" dalībnieki un Nacionālie bruņotie spēki.

Pasākuma mērķis bija veicināt demokrātisku kultūru Latvijā, rosināt cilvēku interesi par Latvijā un pasaulē notiekošo, kā arī radīt platformu cieņpilnai viedokļu un ideju apmaiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!