Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ceturtdien, 6. oktobrī, saistībā ar kādu 2015. gada atzinumu par būvobjekta gatavību ekspluatācijai pratinājis divus Veselības inspekcijas Higiēnas novērtēšanas un monitoringa nodaļas darbiniekus, atklāja inspekcijas vadītāja Aija Mežsarga.

Darbinieki tikuši pratināti, kā arī KNAB izņēmis dokumentus. Darbinieki gan neesot aizturēti, kā arī nav atstādināti no amata. Mežsarga gan nevēlējās atklāt šo darbinieku vārdus.

Objekts, par kura gatavību ekspluatācijai atzinums sniegts, atrodas Jūrmalā. Mežsargai gan sīkākas informācijas nav.

Jau ziņots, ka KNAB sācis vēl vienu kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām Jūrmalā, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Trešais process sākts septembra beigās par Veselības inspekcijas un Jūrmalas pilsētas amatpersonu labvēlīgu lēmumu pieņemšanu, dokumentu viltošanu un amatpersonu piekukuļošanu. Šajā kriminālprocesā iesaistītas septiņas personas.

Streļčenoks neatklāja sīkāku informāciju par kriminālprocesos iesaistītajām personām un viņu veiktajām darbībām. Taču viņš uzsvēra, ka visi trīs kriminālprocesi ir ar kopīgiem elementiem.

Jau vēstīts, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā tika aizturētas četras personas, to vidū arī Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS), savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistītais Jorens Raitums un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Kā vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", ceturtā aizturētā persona šajā kriminālprocesā esot SIA "Blaizer-AG" valdes priekšsēdētājs Anrī Kursītis.

Saistībā ar citu kriminālprocesu no amata atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa. Orniņa apliecināja, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un "piedāvājuma pieņemšanu" no Krūmiņa. Viņa gan apgalvoja, ka konkrētais process nav saistīts ar kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kurā aizturēts Krūmiņš un Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!