Foto: DELFI

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz atteikties no prasības par vismaz triju gadu pieredzi vadošā amatā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata pretendentiem.

KNAB likuma grozījumi izstrādāti pēc neveiksmīgā konkursa uz KNAB priekšnieka amatu, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Pašlaik pretendentam, kurš vēlas kandidēt uz KNAB priekšnieka amatu, ir jābūt vismaz trīs gadu pieredzei vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Pēc neveiksmīgā konkursa 2016. gadā Valsts kanceleja piedāvāja atteikties no šīs prasības.

Grozījumus Saeimā iesniedza Ministru kabinets. Kopā ar tiem tika iesniegti grozījumi KNAB amatpersonu izdienas pensiju likumā, kas paredz, ka tiesības uz izdienas pensiju KNAB priekšniekam ir neatkarīgi no vecuma, ja vien izdienas stāžs ir 20 gadu, no kuriem ne mazāk kā trīs pēdējie gadi nostrādāti biroja priekšnieka amatā.

Tomēr Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šos grozījumus neatbalstīja.

Par grozījumiem KNAB likumā Saeimai ceturtdien, 2. februārī, būs jālemj galīgajā lasījumā.

Ziņots, ka pirmais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu noslēdzās bez rezultātiem. Lai gan konkursā bija pieteikušies desmit pretendenti, neviens no tiem neatbilda noteiktajiem kritērijiem, lai tiktu virzīts konkursa otrajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!