Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par Saeimai piederošo ēku Jūrmalā, kā arī tās izmantošanu un maksājumiem, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Saeimas ģenerālsekretāre Karina Pētersone raidījumam norādīja, ka KNAB pārstāvji bija ieradušies pagājušajā nedēļā.

Viņa sacīja, ka sarunās KNAB darbiniekiem esot skaidrota kārtība, kādā veidā Saeimas deputāti var šīs ēkas izmantot, ja vien tās nav aizņemtas.

KNAB pārstāvji pieprasījuši Saeimai dokumentus par ēkas izmantošanu un maksājumu apliecinājumus, atzīmē LTV.

Raidījums atgādina, ka parlamenta īpašumā ir divas ēkas Jūrmalā. Vienā no tām pārsvarā apmetas ārvalstu delegācijas. Savukārt otrā ēkā, kas atrodas jūras pusē, ir iespēja dzīvot arī Saeimas deputātiem, par to maksājot 11 eiro diennaktī.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī Saeimas deputāta Kārļa Seržanta (ZZS) sievasmāte Saeimas rezidences telpās Jūrmalā svinēja 80 gadu jubileju.

Tāpat vēstīts, ka KNAB izvērtēs informāciju par šīm svinībām.

"Latvijas Avīze" iepriekš, atsaucoties uz Saeimas izpilddirektora Valda Ziemeļa skaidrojumu, vēstīja, ka rezidences telpas Jūrmalā izmantot ir tiesības pašam parlamentam, Baltijas Asamblejai, kā arī īrēt Saeimas deputātiem, bet ne Saeimas darbiniekiem. Turklāt deputātiem ir tiesības īrēt šīs telpas arī privātām ballītēm neatkarīgi no to satura un formas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!