Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāks pārbaudi par publiski izskanējušo informāciju, ka sociālajā tīklā "Facebook" ir ievietotas vairākas Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika (GKR) fotogrāfijas, kurās viņš iejuties modeļa ādā un, kā noprotams, reklamē kādā smalkā Rīgas veikalā nopērkamas elitāras kurpes.

Pārbaude tiks sākta, lai izvērtētu, vai Ameriks ir ievērojis likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos reklamēšanas un dāvanu pieņemšanas ierobežojumus, apliecināja KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

Jau ziņots, ka amatpersonu iesaistīšanās reklāmās ir pretrunā ar likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", kas paredz, ka amatpersonām ir aizliegts piedalīties reklāmās, savukārt Amerika pārstāvji ir pārliecināti, ka likums nav pārkāpts, jo fotogrāfijas neesot radītas reklāmas nolūkos.

Amerika padomnieks Mareks Gailītis skaidroja, ka fotogrāfijas savulaik tikušas fotografētas kādam Itālijas modes žurnālam, kas Amerikam uz foto sesijas laiku iedevis uzņēmumos redzamo apģērbu un apavus. Ameriks neesot kļuvis par "reklāmas seju" un arī nav saņēmis nekādu finansiālu atalgojumu par šo fotogrāfiju uzņemšanu, teica Gailītis.

Gailītis atzīmēja, ka šo fotogrāfiju parādīšanās radījusi zināmu pārsteigumu arī domes pārstāvjiem, tomēr Ameriks negrasoties cīnīties ar fotogrāfiju ievietotājiem portālā "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!