Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kopš 2.februāra, kad sākās priekšvēlēšanu periods, saņēmis 57 iesniegumus par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, administratīvo resursu izmantošanu aģitācijai vai lūgumiem izskaidrot likumus, pastāstīja KNAB pārstāve Inta Šaboha.

Iesniegumos ir gan lūgumi skaidrot attiecīgās likuma normas, gan tiek ziņots par konkrētiem gadījumiem, kad iespējams pārkāpti priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi vai iespējams izmantoti valsts vai pašvaldību administratīvie resursi aģitācijas veikšanai.

KNAB iesniegumus par iespējamajiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijā adresējuši gan iedzīvotāji, gan arī partijas vai to apvienības.

Secinājumus par pārbaudēs konstatētajiem faktiem un pārkāpumu novēršanas gaitu plašākai sabiedrībai KNAB varēs ziņot pēc pašvaldību vēlēšanām.

Jau ziņots, ka no 2.maija partijām un plašsaziņas līdzekļiem jāsāk ievērot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas aizliegums. Saskaņā ar likumu vēlēšanu dienā, kā arī 30 dienas pirms vēlēšanu dienas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa televīzijas programmās un raidījumos ir aizliegta, izņemot gadījumu, kad tiek izmantotas tiesības uz valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku vai tiek nodrošināta līdzdalība priekšvēlēšanu raidījumos sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!