Foto: LETA
Viena no pretendentēm konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu Lienīte Šikore bija rēķinājusies, ka konkursa laikā presē saistībā ar viņu parādīsies nomelnojoša informācija.

Pašreizējā KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore norādīja, ka uzticas komisijas kompetencei un visu viņai zināmo informāciju par dzīvesbiedra nodarbošanos un biznesu viņa sniegusi komisijai. Viņa apstiprināja, ka komisijas locekļi arī uzdevuši jautājumus par vīra biznesu.

Pēc viņas teiktā, dzīvesbiedram, kā jau ikvienam uzņēmējam, radušies finansiāli sarežģījumi, kas tika risināti tiesiskā ceļā, arī presē minētajā gadījumā. "Jā, viņš tiesājās ar saviem darbiniekiem, bet lielākajā daļā presē minētie notikumi ir atspoguļoti nekorekti," uzskata Šikore.

Komentējot publikāciju, ka viņa darba laikā piedalījusies vīra firmas sapulcē, Šikore skaidroja, ka kārtība KNAB paredz jebkuras izmaiņas darba laikā saskaņot ar vadību. Vai pirms vairākiem gadiem notikusī sapulce risinājusies darba laikā, viņa neatceras.

"Šobrīd jau konkursa komisijas ziņā ir vērtēt, kādā mērā presē minētās ziņas ir saistītas ar manu reputāciju," komentēja Šikore.

Viņa bija rēķinājusies, ka kandidēšanas laikā saistībā ar viņu presē parādīsies nomelnojoša informācija, jo esot pietiekami ilgi strādājusi birojā, lai kādam varētu rasties nepatika pret viņu personīgi. Šikore ir pārsteigta, ka publikācijas par viņu un dzīvesbiedra biznesu parādījušās tieši pēdējās dienās, lai arī viņas amats birojā un kandidatūra konkursā publiski bija zināma jau pirms mēneša.

Jau ziņots, ka līdz pirmdienai, 31.oktobrim, atlikta KNAB priekšnieka amata konkursa rezultātu paziņošana. Laiks jaunā KNAB vadītāja noteikšanai nepieciešams, lai izvērtētu papildu informāciju par kandidātiem. Runa ir arī par tiem faktiem, kas pašlaik par kandidātiem parādījušies plašsaziņas līdzekļos.

Konkursa otrajā kārtā iekļuvis bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore un KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Plašas publikācijas par kandidātiem medijos pēdējās dienās parādījušās portālā "pietiek.com".

Portāls raksta, ka Gulbis fotoattēlos un videoierakstā fiksēts koncerta laikā sēžam pie viena galdiņa un sarunājamies ar Anglijas tiesā apsūdzētu uzņēmēju Jevgēņiju Tihonovu.

Tāpat portāls norāda, ka deviņdesmito gadu otrajā pusē prese ziņoja par tūrisma uzņēmēju Andreju Kondrātu, kurš apkrāpis klientus un darījumu partnerus, palicis parādā desmitiem kreditoru un ticis arī pie krimināllietas pie krāpšanu. Tagad Kondrāts faktiski turpinot deviņdesmitajos gados iesākto, taču ir būtiska atšķirība – jau vairākus gadus viņš saucas Andrejs Šikors, jo pēc laulībām pārgājis sievas Šikores uzvārdā.

Apkrāptie cilvēki portālam apgalvojuši, ka tieši uz dzīvesbiedres darbu KNAB Šikors atsaucies, noraidot viņu prasības pēc nopelnītā darba atalgojuma.

Šikore ne tikai ir bijusi lietas kursā par sava vīra biznesa nedienām, bet arī aktīvi tajā piedalījusies. Bijušie Šikora uzņēmumu darbinieki ir nodevuši portāla rīcībā fotoattēlus, kurā attēlota šī krāpšanā vainotā uzņēmēja firmas sapulce 2007.gadā – tajā piedalījusies arī Šikore, kas tajā laikā bija KNAB izmeklētāja. Sapulce notikusi darba laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!