Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) direktora amata konkursa komisija otrajai kārtai pirmdien izvirzīja 11 no 58 pretendentiem, informēja premjera preses sekretāre Kristīne Jučkoviča.
Viņa sacīja, ka kandidātu vārdus pagaidām nenosauks, jo vispirms par komisijas lēmumu oficiāli jāinformē paši pretendenti. Pēc tam, kad pretendentiem tiks nosūtītas vēstules ar informāciju par izvirzīšanu konkursa otrajā kārtā, kandidātu uzvārdi tiks paziņoti arī publiski.

Vienam no otrajā kārtā izvirzītajiem augstā amata pretendentiem vēl komisijai jāiesniedz sīkāka papildinformācija par sevi.

Otrajā konkursa kārtā, kura notiks pēc divām nedēļām, pretendentus intervēs konkursa komisija. Pirms tam nedēļas laikā visiem konkursā tālāk izvirzītajiem KNAB priekšnieka amata pretendentiem jāiesniedz savs redzējums par cīņu ar korupciju, kādas ir galvenās problēmas un prioritātes.

KNAB priekšnieka konkursa komisijas locekle "Delna" direktore Inese Voika sacīja, ka otrajai kārtai izvirzīti visi tās atbalstītie kandidāti. Viņa ne apstiprināja, ne noliedza, ka otrajā kārtā iekļuvis "Delnas" ieteiktais Kanādas un Ontario provinces Tieslietu ministrijas prokurors Andrejs Bērziņš.

Jučkoviča sacīja, ka premjers Einars Repše pateicas par dalību konkursā visiem pretendentiem, kas konkursā tālāk nav izvirzīti.

Satversmes aizsardzības birojs 11 pretendentu biogrāfijās atrada "melnos plankumus", kas liedz viņiem saņemt pielaidi valsts noslēpumam, kas savukārt ir obligāta KNAB priekšnieka amata kandidāta prasība.

Konkursa komisijas priekšsēdētājs ir premjers, bet komisijas locekļi ir tieslietu ministrs Aivars Aksenoks, valsts kontrolieris Raits Černajs, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, iekšlietu ministrs Māris Gulbis, Ministru prezidenta ārštata padomnieks valsts pārvaldes jautājumos Edgars Jaunups, Valsts Kancelejas (VK) direktores vietniece politikas plānošanas un koordinācijas lietās Una Klapkalne, ģenerālprokurors Jānis Maizītis, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un VK direktore Gunta Veismane.

Repše konkursu uz KNAB priekšnieka amatu izsludināja, pēc tam kad viņam radās bažas par biroja priekšnieka Gunta Rutka spējām pildīt amata pienākumus ilgstošās slimošanas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!