Foto: LETA

Nu jau atlaistā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāja Ruslana Balakleiska izteiktajiem pārmetumiem par KNAB vājo darbu "Latvenergo" lietas izmeklēšanas ietvaros neesot pamata un lietu jau šogad nodošot prokuratūrai, otrdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

KNAB vadītājs norādīja, ka neesot pamata uztraukties par šīs lietas virzību. Savukārt "Latvenergo" lietas materiālu nopludinātāja Balakleiska publiskie pārmetumi par KNAB politiskās neitralitātes trūkumu uzskatāmi kā aizstāvēšanās pēc tam, kad viņš atlaists no amata.

"Es neuzskatu par cienīgu rīcību šajā situācijā attaisnoties attiecībā uz tiem pārmetumiem, tostarp attiecībā uz politisko partiju kontroli," teica KNAB vadītājs.

Streļčenoks arī pauda neizpratni, kāpēc Balakleiskis, vēl strādādams birojā, šīs savas aizdomas priekšniecībai nav izklāstījis. Viņš norādīja, ka neviens no Balakleiska izteiktajiem pārmetumiem nav pamatots, tomēr Balakleiskis ar iesniegumu ir vērsies Ģenerālprokuratūrā, kas kā uzraugošā iestāde arī dos biroja darba vērtējumu.

KNAB priekšnieks intervijas laikā arī demonstrēja plakātu, balstoties uz kuru Balakleiskis it kā esot izteicies par KNAB angažētību "Vienotības" virzienā. Plakātu ar uzrakstu "Spēks ir vienotībā" biroja darbinieki toreizējam KNAB priekšnieka vietniekam Alvim Vilkam uzdāvinājuši vēl ilgi pirms šīs partijas izveides - 2008.gadā -, lai pajokotos kādā biroja saliedēšanas pasākumā.

Jau vēstīts, ka Balakleiskis nesen intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" izteicies, ka KNAB gadiem ilgi esot vācis informāciju pret bijušo satiksmes ministru Aināru Šleseru, kura īpašumos tā dēvētās "oligarhu lietas" ietvaros KNAB vēlējās veikt kratīšanu, negūstot tam Saeimas atļauju.

Jau vēstīts, ka KNAB ilgu laiku uzsver, ka svarīgākās biroja izmeklējamās lietas ir "oligarhu", "Daimler" un "Latvenergo" lietas, sakot, ka pie tām izmeklētāji intensīvi strādā. Taču šajās lietās iesaistītie apgalvo, ka izmeklēšana izgāzīsies.

Tā dēvētās "oligarhu lietas" ietvaros, KNAB iepriekš veicis kratīšanas uzņēmumos un īpašumos, kas saistīti ar trīs ietekmīgajiem, par oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Ventspils mēru Aivaru Lembergu, LPP/LC līderi Aināru Šleseru, un Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli.

 dēvēto "Latvenergo" amatpersonu lietu, kuru sāka 2010.gada vasarā, šogad KNAB plānojot nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, iepriekš apgalvojuši birojā. "Latvenergo" kriminālprocesu KNAB sāka 2010.gada 14.jūnijā. Tas sākts saistībā ar amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam. Noziedzīgi noradījumi, par kuriem ir aizdomas, ir saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa.

Tieši saistībā ar šīs lietas dokumentu nopludināšanu portālam "Pietiek.com" no darba birojā atlaists Balakleiskis. Viņš atzinis, ka materiālus nopludinājis, par to atlīdzību nesaņemot. Par to ir sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!