Foto: AFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis uzskata, ka biroja operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša otrdien paziņotais, ka Vilnītis it kā licis prettiesiski noklausīties politiķu sarunas, ir "nākamais solis pret mani vērstās kampaņas ietvaros".

Vilnītis portālam "Delfi" uzsvēra, ka sākumā viņu "mēģināja pataisīt par lielāko parādnieku un negodīgāko amatpersonu, tad parādījās fotogrāfijas, kurās es it kā esmu ar mīļāko", nākamais solis, Vilnīša ieskatā, bijusi KNAB darbinieki iesniegtā 76 punktu sūdzība Ģenerālprokuratūrai un "nākamais solis secīgi ir šis".

Viņš norādīja, ka, visticamāk, šāds Juraša solis vairāk "vērsts uz sabiedrību". "Vienīgais, ko varu secināt no šādām operatīvā darbinieka ar lielu stāžu darbībām, ka tā ir provokācija," sacīja Vinītis.

"Protams, ka tie ir meli," portālam "Delfi" pauda KNAB priekšnieks. Viņš retoriski vaicāja, kā viņš varot dot rīkojumus Jurašam un savai vietniecei Jutai Strīķei prettiesiski noklausīties politiķis. "Tas var liecināt, ka viņi paši, iespējams, izmanto šādas metodes," sacīja Vilnītis,

Vaicāts, kā uz šādu biroja darbinieka paziņojumu reaģēs, Vilnītis atbildēja – "jāskatās". "Viņš jau nebija vienīgais, kas šodien sēdes laikā izplatīja melus," sacīja KNAB šefs. Vilnītis uzskata, ka šādu Juraša paziņojumu izprovocēja Vilnīša jautājums komisijas sēdē par to, kā notika KNAB reorganizācijas projekta saskaņošana. Vilnītis komisijā vaicāja, vai "mums reglamenta saskaņošana notiek pa telefonu un vai tad tā ir tiesiskā valsts". Portālam "Delfi" KNAB šefs paskaidroja, ka viņa vietniece Strīķe kādā KNAB sanāksmē, kurā biroja apspriests reglaments, esot sazvanījusies ar premjeru Valdi Dombrovski (V).

Savukārt premjers arī noliedza Vilnīša apgalvojumus, ka KNAB šefa vietniece Juta Strīķe telefoniski esot saskaņojusi biroja reglamenta projektu. Premjers uzsvēra, ka ar Strīķi neesot sazvanījies "jau ļoti sen" un ar tās sarunas neesot bijušas par KNAB reorganizāciju.

Vilnītis atzina, ka situācija birojā neesot normāla, tāpēc viņš izvērs, kā rīkoties. Viņš uzskata, ka birojā šo divu gadu laikā, kopš viņš vada biroju, KNAB bija "saliedētība" un organizēts darbs priekšnieka iznīdēšanai. Vilnītis norādīja, ka ar mazām izmaiņām iztikt nevarēs. "Kaut kas nopietni jāmaina, jo atsevišķi biroja darbinieki uzskata, ka ir ārpus likuma," sacīja Vilnītis.

Vilnītis arī pauda, ka birojā ir cilvēki, kuri ar kaut kādiem līdzekļiem varot izrīkot politiķus un darot to kādu spēku interesēs.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas, to otrdien Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē paziņoja KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs. Jurašs neprecizēja kādus politiķus Vilnītis vēlējies noklausīties un kad tas noticis, un kad par to informēta prokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!