Foto: Shutterstock

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pievērš pastiprinātu uzmanību informācijai publiskajā telpā, kas saistīta ar Covid-19 ierobežošanai nepieciešamajiem pasākumiem, tostarp seko līdzi, vai vakcinēšanas procesa gaitā netiek veiktas koruptīvas darbības, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Ja KNAB rīcībā nonāks informācija par gadījumiem, ka kāds iegūst prettiesisku labumu vai veic koruptīvus noziedzīgus nodarījumus, KNAB nekavējoties reaģēs, sola birojs.

Veselības ministrija ir saņēmusi ziņas, ka reģionālajās slimnīcās pirmajā vakcinēšanas kārta pret Covid-19 vakcinēti arī slimnīcu administrācijas pārstāvji, trešdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Politiķe uzsver, ka ministrija skaidros šo situāciju. Viņa atgādina, ka saskaņā ar vakcinācijas plānu un Veselības ministrijas rīkojumu primāri vakcinējami mediķi un slimnīcu darbinieki, kas strādā ar Covid-19 pacientiem. Par šīs kārtības nodrošināšanu un uzraudzību atbildīgs slimnīcas vadītājs.

Kā ziņots, pirmdien desmit Latvijas slimnīcās izveidotos vakcinācijas kabinetos sākta brīvprātīga ārstniecības personu vakcinēšana pret Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!