Foto: Publicitātes foto

Priekšvēlēšanu laikā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzmana katru politiķu soli un vērtēs arī bijušā politiķa Einara Repšes reklāmas iespējamo saistību ar apvienības "Vienotība" priekšvēlēšanu kampaņu, portālam "Delfi" apliecināja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Vitenburgs norāda, ka KNAB organizē neatkarīgu monitoringu, uzkrāj un apkopo informāciju par dažādām politiskajām reklāmām. To atbilstību likumā noteiktajām aģitācijas pazīmēm vētīs visa priekšvēlēšanu perioda laikā, kopsakarā ar citām politisko partiju un deputātu kandidātu aģitācijas kampaņām.

"KNAB uzmanības lokā nonāk un nonāks visi materiāli, kas saturēs likumā noteiktās aģitācijas pazīmes," mierina Vitenburgs.

Jau vēstīts, ka partijas "Vienotība" un Saskaņas centrs sola vērsties KNAB par Repšes reklāmām. "Vienotība" vēls skaidrot, ka tā nav saistīta ar Repšes biedrības "Latvijas attīstībai" izvērsto reklāmas kampaņu, bet SC vēlas šo reklāmu pieskaitīt "Vienotības" tēriņiem.

Bažas, ka šo reklāmu var uztvert kā "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļu, rada tas, ka Repše joprojām ir apvienības biedrs. Repše gan noliedz, ka biedrības reklāmai ir kāda saistība ar "Vienotību".

Biedrība "Latvijas attīstībai" tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!