Foto: DELFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērsies ar prasību tiesā, lūdzot apturēt partijas "Daugava - Latvijai" darbību.

Kā liecina pieejamā informācija Tiesu informatīvajā sistēmā, Jūrmalas pilsētas tiesā šo lietu paredzēts skatīt 29.maijā plkst.10.30.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs skaidroja, ka tiesvedība ir saistīta ar KNAB noteiktajā termiņā noteikto pienākumu partijai atmaksāt pretrunā ar likuma prasībām saņemto ziedojumu 1288 latu apmērā.

Pārbaudot 2010.gada vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas, tika konstatēts, ka partija ir pieņēmusi neatļautu ziedojumu no juridiskas personas par reklāmas izvietošanu radio.

Konstatējot neatļauta ziedojuma pieņemšanu, KNAB priekšnieks saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu uzdeva atmaksāt šos finanšu līdzekļus, ieskaitot tos valsts budžetā. Partija šo lēmumu nebija apstrīdējusi tiesā, līdz ar to tas stājās spēkā. Ņemot vērā, ka partija nebija arī izpildījusi šo lēmumu noteiktajā termiņā, KNAB priekšniekam saskaņā ar likumā noteikto pienākumu ir jāierosina attiecīgās partijas darbības apturēšana tiesas ceļā, norādīja Vitenburgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!