Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) nolēmusi pamest biroja Iekšējās drošības nodaļas vadītāja, bet pirms pāris nedēļām biroju pēc pašas vēlēšanās atstājusi biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Argumenti aiziešanai no KNAB esot vairāki, proti, nespēja sastrādāties ar KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku, jo viņš devis nesaprotamus un neizpildāmus uzdevumus, bet pēc tam nav iedziļinājies argumentācijā, kāpēc uzdevumi nevar tikt izpildīti.

Tāpat KNAB priekšnieks objektīvu iemeslu dēļ neizpildītos uzdevumus atzīmēja kā darba trūkumus un savstarpējā komunikācija izveidojās saasinātā vidē.

Savukārt pēc tam, kad pērn 19.septembrī par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu no Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amata tika atbrīvota Ilze Draveniece, viņas vietā par pienākumu izpildītāju tika nozīmēta cita darbiniece, taču arī tā no darba esot aizgājusi. Vieta tukša nepalika un tika nozīmēta jauna pienākumu izpildītāja, taču arī tā pirms pāris nedēļām pēc pašas vēlēšanās KNAB atstāja.

Šobrīd šīs nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja ir Kristīne Asare.

Latvijas Televīzijas (LTV) radījums "Panorāma" vakar ziņoja, ka bez atklāta konkursa izraudzīti kandidāti uz abiem nodaļu vadītāju amatiem un uz KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatu.

KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja vietu KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks varētu piedāvāt bijušajam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Juridiskās nodaļas priekšniekam, pašreizējam Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes Juridiskā biroja Normatīvo aktu analīzes un izstrādes nodaļas priekšnieks Intaram Opolajam, bet Iekšējās drošības nodaļas vadītāja vietu - DP darbiniekam Jānim Rozem. Savukārt uz priekšnieka vietnieka amatu piedāvāts kandidēt Drošības policijas (DP) izmeklētājam Aldim Višņevskim.

LTV ziņoja, ka KNAB priekšnieks jau lūdzis kandidātiem paātrinātā kārtā piešķirt pielaidi valsts noslēpumu saturošai informācijai. Tas nepieciešams, lai jaunie darbinieki varētu sākt strādāt no 1.aprīļa.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB steidzamības kārtā lūdzis Satversmes aizsardzības birojam (SAB) piešķirt pirmās kategorijas pielaidi sevišķi slepenai informācijai abām DP amatpersonām. Savukārt iespējamam Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja pretendentam lūgts piešķirt otrās kategorijas apliecību darbam ar slepenu informāciju.

Opolais jau aptuveni pusgadu nestrādā VUGD, bet šobrīd ir Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes Juridiskā biroja Normatīvo aktu analīzes un izstrādes nodaļas priekšnieks. Opolais apstiprināja, ka Streļčenoks ir uzrunājis viņu par iespēju ieņemt KNAB Juridiskās daļas vadītāja vietu.

Vaicāts, vai piedāvājumu ir pieņēmis, Opolais no plašākiem komentāriem atturējās, norādot, ka tā ir viņa "privātā lieta".

Jau vēstīts, ka KNAB priekšnieka vietnieka vakantais amats birojā radies, jo no vietnieka amata ar trešo reizi tika atbrīvota ilggadēja biroja darbiniece Juta Strīķe, kura tagad konfliktu par darba tiesiskajām attiecībām risina tiesas ceļā.

Savukārt pērn rudenī no Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amata par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu no amata tika atbrīvota Ilze Draveniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!