Foto: LETA

Ņemot vērā bažas par interešu konfliktu, pret Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietnieku Gintu Grūbi ierosināta pārbaude Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), liecina laikraksta "Neatkarīgā" informācija.

Tiek pieļauts, ka Grūbe atrodas interešu konflikta stāvoklī tieši saistībā ar kino nozares projektiem, jo paralēli uzskaitītajiem pienākumiem viņš pilda arī Latvijas Filmu padomes priekšsēdētāja pienākumus. Savukārt Filmu padome ar savu darbu ietekmē valsts līdzekļus dalošā Nacionālā kinocentra (NKC) darbību un formulē tos nosacījumus, pēc kuriem kinocentram jāvadās, dalot trūcīgo valsts finansējumu filmu nozarei.

Filmu padomes priekšsēdētāja loma šajā procesā ir visai būtiska, norādījis laikraksts. Ja kāds no potenciālajiem finansējuma pieprasītājiem, tajā skaitā "Mistrus Media", kurā 50% kapitāldaļu īpašnieks ir Grūbe, jau iepriekš ir informēts par valsts vārdā definētajām prioritātēm, nav samērā grūti konkursā pieteikt tieši tādu projektu, kādu jau iepriekš NKC būs noteicis kā nozīmīgu un tātad atbalstāmu.

Laikraksta informācija liecina, ka NKC atbalstījis "Mistrus Media" projektus aptuveni 500 000 eiro apmērā.

Par to, ka pret Grūbi 8.maijā ierosināta pārbaudes lieta, laikrakstu informējusi KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča. Tāpat jautājumam uzmanību pievērsusi arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko jautājumu komisija, kura varētu Grūbes iespējamo interešu konfliktu izskatīt otrdienas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!