Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša sievas parādsaistības sasniedz 1,5 miljonus latu, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kā informē raidījums, Vilnītis pēc iecelšanas amatā, deklarējot savu mantisko stāvokli, uzrādīja 220 000 eiro lielas parādsaistības. Viņa alga ir 1400 latu, no kuriem tūkstoti viņš atdod bankai, pēc paša vārdiem paliek 400 latu un nākas vēl ņemt no sievas. Savukārt Vilnīša sievai piederošs uzņēmums ir parādā pusotru miljonu latu, vēsta raidījums.
Vilnītis atteicās raidījumam komentēt sievas kredītsaistības, norādot, ka tas kā viņa pelna naudu, nav viņa darīšana. "Man viņa nestāsta, kāpēc viņa nopērk vienu vai otru uzņēmumu. Pieļauju, ka viņa ir ļoti daudz uzņēmumus nopirkusi un pārdevusi, " pauda Vilnītis.

Kā norāda raidījums, pirms darba KNAB abi Vilnīši bija biznesa partneri finanšu konsultāciju uzņēmumā KKC biznesa centrs, bet ar toreizējo partijas biedru Ansi Dobeli firmā "Golden Road". Tagad šie uzņēmumi pieder sievai. Kad Vilnītis pieteicās vadīt KNAB, sievai Ingūnai no lietoto apģērbu tirgotāja miljonāra Gata Krēsliņa nopirka nekustamā īpašuma attīstīšanas uzņēmumu "DGS mājas" un kopā ar Krēsliņu nodibināja lietoto apģērbu tirgotavu "DGS Apģērbi". Viņai tagad pieder arī zirgaudzētava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!