Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic informācijas izpēti par internetā publicēto iespējamo e-pastu arhīvu, kurā, kā apgalvo tā publicētāji, atrodamas Šveices advokāta Rūdolfa Meroni sarakstes, taču atturas komentēt, vai šajā vietnē publicētais saturs varētu būt autentisks.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina, ka birojs, kā ierasts, pievērš uzmanību jebkurai publiskā vidē pieejamai informācijai un arī šis gadījums nav nekāds izņēmumus.

"Varu atklāt, ka mēs, protams, pievēršam uzmanību, kā jebkurai publiskā vidē pieejamai informācijai. Ir skaidrs tas, ka nav pilnībā izprotama vai pierādāma izcelsme šiem dokumentiem – vai tie ir patiesi," sacīja Straume, norādot, ka KNAB šim saturam pievērsis uzmanību un veic informācijas izpēti.

Straume atturējās komentēt, vai šajā vietnē publicētie teksti varētu būt autentiski.

Aģentūra LETA jau iepriekš vēstījusi, ka uzmanību šiem publicētajiem materiāliem pievērsušas arī citas tiesībsargājošās iestādes. Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka " kurā iespējamais e-pasta arhīvs publicēts, ir uzskatāma par viltus interneta vietni, jo maldina interneta lietotājus par tās saistību ar oficiālo prokuratūras mājaslapu "prokuratura.lv". Par domēna izmantošanu prokuratūra informējusi Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju "Cert.lv". Savukārt par vietnē minēto saturu informētas valsts drošības iestādes.

Valsts drošības dienestā (VDD) savukārt iepriekš apstiprināja, ka dienests ir informēts par minēto interneta vietni un pašlaik tiek veikta informācijas pārbaude.

Interneta vietnē ievietots it kā e-pastu arhīvs, kurā, kā apgalvo tā publicētāji, atrodamas Šveices advokāta Rūdolfa Meroni sarakstes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!