Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērsīsies atbildīgajās institūcijās saistībā ar internetā ievietoto biroja priekšnieku nomelnojošo video, informēja KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

Priedīte norādīja, ka tas ir kārtējais organizētais pasākums KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka nomelnošanas kampaņā, lai turpinātu KNAB priekšniekam celt neslavu situācijā, kad viņš ir publiski paudis gatavību atkārtoti kandidēt uz KNAB priekšnieka amatu.

Ievērojot to, ka "kampaņas" īstenotāji apzināti radījuši riskus augstas amatpersonas un viņa ģimenes locekļu veselībai un drošībai, tāpat apzināti iejaukušies privātajā dzīvē, veicot izsekošanu, KNAB vērsīsies atbildīgajās institūcijās, skaidroja Priedīte.

Medijiem anonīmu personu izplatītajā video Streļčenoks nofilmēts automašīnā, līdz no garām braucoša spēkrata tiek izbārstītas naudas zīmes. Savukārt pie KNAB ēkas divas personas mainās ar naudu brīdī, kad biroja pagalmā iebrauc Streļčenoka automašīna.

"Vai labs ārsts paiet garām uz ielas nokritušam cilvēkam? Vai krietns skolotājs izliekas neredzam aizdomīgus tipus pie skolas durvīm? Vai kārtīgs ugunsdzēsējs pabrauc garām degošai mājai? Nē! Vai "neredzīgs" priekšnieks var stūrēt KNAB? Jā! To ir pierādījis slēptās kameras eksperiments, kurā pārbaudījām pašreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka modrību. Naudas čupa, kas lido laukā no priekšā braucoša auto bagāžnieka, atklāta korupcijas reklamēšana un “aplokšņu algu” provokācija pie KNAB vārtrūmes - vai KNAB priekšnieks mana ko aizdomīgu, parastā darbdienas rītā dodoties no mājām uz biroju Rīgā? Nē, šajā vērīguma testā Streļčenoks izgāžas," teikts medijiem izplatītajā video veidotāju e-pasta vēstulē.

Vēstules autori pauž, ka Streļčenoks pašlaik ir vienīgais zināmais kandidāts uz KNAB priekšnieka amatu un tāpēc var gadīties, ka vēl piecus gadus "nekas netiks redzēts, nekas netiks darīts."

Video un vēstules autori apgalvo, ka neesot nevienā partijā, kā arī nepildot ārzemju specdienestu vai vietējo grupējumu politisko pasūtījumu.

Jau ziņots, ka 17. augustā tika izsludināts atklāts konkurss uz KNAB priekšnieka amatu. Konkursā ir pieteicies pašreizējais KNAB priekšnieks Streļčenoks. Tāpat politiķi mudinājuši Latvijas Juristu apvienības vadītāju, Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēju Rihardu Bunku pieteikties konkursā, taču pats Bunka lēmumu par kandidēšanu vēl nav pieņēmis. Tikmēr augustā no KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieka amata atbrīvotais Juris Jurašs joprojām apsverot iespēju pieteikties konkursā uz biroja priekšnieka amatu.

Arī bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis nenoliedz, ka apsver savu kandidēšanu uz KNAB priekšnieka amatu, taču nekomentēja, vai pieteikumu konkursam Valsts kancelejai jau ir nosūtījis.

Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 13. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!