Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par aizliegtu amatu savienošanu piemērojis 65 eiro naudas sodu SIA "Vidzemes koncertzāle" direktoram Jurim Žagaram, liecina KNAB mājaslapā publicētā informācija par administratīvajiem pārkāpumiem.

Žagars savienojis "Vidzemes koncertzāles" valdes locekļa amatu ar amatiem SIA "Cīruļkalns - atpūtas bāze" un SIA "Žagarkalns".

KNAB sniegtā informācija liecina, ka, savienojot šos amatus, Žagars pārkāpis likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā" 7. panta 5.3 daļā noteikto normu.

Pārkāpums noticis laikā no 2013. gada 5. novembra līdz 2017. gada 7. jūlijam.

Par pārkāpumu KNAB pieņēmis lēmumu Žagaram piemērot administratīvo sodu 65 eiro apmērā.

Lēmums stājies spēkā 2017. gada 14. augustā, bet, kā liecina KNAB publicētā informācija, Žagars sodu samaksājis vēl pirms lēmuma spēkā stāšanās.

Likuma 7.pants regulē valsts amatpersonas speciālos ierobežojumus. Šī panta 5.3 daļa paredz, ka publiskas personas kapitālsabiedrības valdes loceklim ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar amatu, kuru viņš ieņem saskaņā ar likumu, Ministru kabineta noteikumiem un rīkojumiem, amatu arodbiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, politiskajā partijā, politisko partiju apvienībā vai reliģiskajā organizācijā, kā arī ar pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu.

Tāpat šī likuma panta daļa paredz, ka publiskas personas kapitālsabiedrības valdes loceklim ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu kapitālsabiedrībā, kurā tas ieņem valdes locekļa amatu, ja to savienošana nerada interešu konfliktu un ir saņemta tās kapitālsabiedrības pārvaldes institūcijas rakstveida atļauja.

"Lursoft" datubāzē pieejamā informācija liecina, ka Žagars ir valdes priekšsēdētājs gan SIA "Cīruļkalns - atpūtas bāze", gan SIA "Žagarkalns".

Savukārt "Vidzmes koncertzāles' valdes priekšsēdētājs Žagars bijis no 2013. gada 5. novembra līdz 2014. gada 12. februārim, kad kļuvis par valdes locekli. Valdes locekļa amatā Žagars bijis līdz 2017. gada 21. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!