Foto: LETA

Ņemot vērā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ierosinājumu, jautājums par Datu valsts inspekcijas (DVI) direktores Signes Plūmiņas atbrīvošanu no amata uz divām nedēļām atlikts, portālam "Delfi" pastāstīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Rīkojuma projekts par Plūmiņas atbrīvošanu no amata sākotnēji iekļauts otrdienas, 22. septembra, valdības sēdes darba kārtībā, taču ZZS lūgusi to izskatīt Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Rasnačs skaidroja - par to, vai šo jautājumu vispār skatīt, jālemj komisijai, taču valdība tāpat lems par Plūmiņas atbrīvošanu no amata, tikai to sanāks "iepauzēt" uz divām nedēļām.

"Šis jautājums nav izņemts no valdības darba kārtības, tas ir atlikts. Agri vai vēlu tas tiks lemts un risināts," sacīja ministrs.

Jau vēstīts, ka Rasnačs rosina atbrīvot Plūmiņu no amata līdz ar viņas pilnvaru termiņa beigšanos - 2016. gada 1. janvārī.

Rasnačs kā pamatojumu līguma nepagarināšanai ar Plūmiņu min Valsts kontroles revīzijas secinājumus - Plūmiņa, pieņemot lēmumu par savu komandējumu izdevumu atlīdzināšanu, nav ievērojusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktās prasības un nav izveidojusi atbilstošu DVI struktūru, kā arī nav klasificējusi amatus atbilstoši ārējos normatīvajos aktos noteiktajam.

Turklāt tuvākajos gados gaidāmas būtiskas izmaiņas datu aizsardzības regulējumā Eiropas līmenī un Rasnačs vēlas konkursā noskaidrot piemērotāko DVI vadītāju šo izmaiņu ieviešanai.

Plūmiņa ir DVI direktore kopš inspekcijas izveidošanas 2001. gadā.

Saskaņā ar likumu DVI direktoru ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets pēc tieslietu ministra priekšlikuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!