Foto: LETA

Koalīcijas partijām ir atšķirīgi viedokļi par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Brazovska atkārtotu apstiprināšanu amatā, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Vienlaikus Dombrovskis norādīja, ka Brazovska apstiprināšanas jautājums netiks politizēts un nav plānots viņa atbalstam meklēt balsis opozīcijā.

Viņš skaidroja, ka likumā ir noteikta kārtība, ka kandidātu FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatam kopīgi izvirza Latvijas bankas prezidents un finanšu ministrs. "Vienotība" plāno abu minēto amatpersonu virzīto Brazovski atbalstīt, sacīja premjers.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvis un deputāts Dzintars Rasnačs žurnālistiem norādīja, ka nacionālā apvienība neatbalsta Brazovska kandidatūru. VL-TB/LNNK piedāvā LB prezidentam Ilmāram Rimšēvičam un finanšu ministram Andrim Vilkam (V) izvēlēties citu viņiem pieņemamu kandidātu.

Kā ziņots, Reformu partijas frakcija nolēmusi trešdien, 17.oktobrī, Brazovski aicināt uz tikšanos, lai saņemtu skaidrojumu par naudas izmaksu no "Latvijas Krājbankas".

Tādējādi RP reaģējusi uz interneta vietnē "Pietiek.com" vēstīto, ka vairāki desmiti miljonu latu no "Krājbankas" "aizpludināti" pēc tam, kad tās darbību no bijušajiem akcionāriem bija pārņēmusi FKTK. Mēneša laikā uz dažādiem kontiem ārvalstīs, kā arī privātpersonu un Latvijā reģistrētu firmu kontiem citās bankās Latvijā tikuši pārskaitīti kopumā aptuveni 56 miljoni latu. Vēl nedaudz vairāk nekā 30 miljoni latu tikuši pārskaitīti uz "Krājbankas" kontiem ārvalstīs, raksta portāls.

Pērn 22.novembrī FKTK padome nolēma apturēt "Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu, jo bankā tika konstatēts līdzekļu iztrūkums. FKTK nolēma apturēta arī "Krājbankas" valdes un padomes darbību un iecelt bankā FKTK pilnvarnieku grupu, kuras vadītājs bija Brazovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!