Koalīcijas partijas pirmdien pēc tikšanās neatklāja valdības turpmāko rīcību saistībā ar Valsts prezidenta Valda Zatlera izteikto neuzticību premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC). Visu koalīcijas partiju politiķi kategoriski atteicās izpaust sanāksmē runāto.
LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš žurnālistiem sacīja, ka patlaban nav nekāda plāna, savukārt Godmanis norādīja, ka par turpmāko informēs pēc tikšanās ar prezidentu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) noliedza, ka partijas pašlaik jau risina jautājumu par jaunas valdības izveidi.

Portāls "Delfi" novēroja, ka pirmie koalīcijas sanāksmi pameta atsevišķi TP politiķi- Zalāns, veselības ministrs Ivars Eglītis, kā arī Zaļo un zemnieku savienības politiķi, kuriem bija paredzēta valdes sēde.

Par turpmāko rīcību saistībā ar prezidenta izteikto neuzticību premjeram politiķi lēma pie pusdienu galda.

Jau vēstīts, ka Zatlers piektdienas vakarā paziņoja, ka vairs neuzticas Godmanim, kurš trīs dienu laikā esot vairākkārt kardināli mainījis savu viedokli par paša izstrādāto valdības reorganizācijas plānu. Godmanis TV raidījumā sacīja, ka Zatlers esot pārpratis situāciju, norādot, ka pirmdien tiksies ar Valsts prezidentu un pārrunās šos jautājumus. Vienlaikus Godmanis uzsvēra, ka premjeram uzticību izsaka Saeima, nevis Valsts prezidents.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!