Foto: AFP/Scanpix
Valdošās koalīcijas politiskie spēki ir vienisprātis, ka obligātu bēgļu kvotu noteikšana Latvijai nav atbalstāma.

Koalīcijas partiju sanāksmē šodien atkārtoti tika pārrunāts jautājums par Latvijas pozīciju bēgļu kvotu jautājumā un to neattiecināšanu uz Latviju.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka koalīcijas nostāja ir vienota - obligātās bēgļu kvotas Latvija neatbalsta. Partneri arī diskutēja par iespējamo argumentāciju, Baltijas valstu vēsturisko pagātni un kopumā pamatojumu tai pozīcijai, ka Latvija ir par solidaritāti, bet pret obligātām kvotām.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis Jānis Dombrava norādīja, ka pēdējos piecos gados teju divkārt pieaudzis Krievijas pilsoņu skaits, kuri dzīvo Latvijā. Savukārt jaunie priekšlikumi paredz, ka valstis, kur strauji ieplūst trešās valsts pilsoņi, var pieprasīt izņēmuma stāvokli, piebilda Dombrava.

"Mums ir īpaša situācija, tāpēc uz mums nevar attiecināt šo piespiedu mehānismu, bet var brīvprātīgi lemt par šo jautājumu," rezumēja Dombrava. Arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis Edgars Tavars apliecināja, ka ZZS atbalsta šo pozīciju.

Kā ziņots, Eiropas Komisija (EK) pieņēmusi pirmos priekšlikumus visaptverošajā pieejā ar mērķi uzlabot migrācijas pārvaldību, norādot, ka Latvijai varētu būt jāuzņem 737 bēgļi.

Kā liecina EK paziņojums, Latvijai no Itālijas būtu jāuzņem 310 bēgļi, bet no Grieķijas - 207. Tāpat Latvijai būtu jāuzņem 220 bēgļi no viņu mītnes zemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!