Foto: F64
Pirmdienas vakaru koalīcijas sapulču dalībniekiem nupat jau kļūstot grūti atminēties kādu sanāksmi, kurā nebūtu notikusi "bļaustīšanās". Attiecības starp partijām kļuvušas tik saspīlētas, ka "miera laikos" valdība jau būtu izirusi pa vīlēm. Oficiālās un neoficiālās sarunās ar portālu "Delfi" vairāki vadošie politiķi un viņiem pietuvināti avoti atzīst, ka valdība jau kopš rudens turas mata galā, daži pat neslēpj konkrētākas pagaidām neizdevušos valdības gāšanas plānu aprises. Tajā pašā laikā mats, kas tur valdību, ir visai stiprs, jo par sliktu drīzai valdības krišanai runā divi apsvērumi – krīze un nespēja piedāvāt stabilu alternatīvu.

"Situācija ir nobriedusi," norāda kāds koalīcijas politiķis, kurš stāsta, ka mēģinājumus izveidot alternatīvu esošajai valdībai kavē vien tas, ka nav izdevies rast vienošanos par "galveno figūru", proti, kurš būtu valdības vadītājs. Viņš ir tiešs: "Pagaidām Kariņu glābj tas, ka nav, ko likt vietā." Arī citi politiskie partneri nenoliedz, ka mēģinājumi modelēt jaunus valdības apveidus ir bijuši, taču pagaidām - neveiksmīgi. Kamēr nav skaidra alternatīva piedāvājuma un pārliecības par atbalstu tam, neviens arī neuzņemas pārdrošu misiju – krīzes laikā gāzt valdību, tādējādi riskējot vēl krietni padziļināt politisko nestabilitāti un izsaukt uz sevi uguni.

Arī centieni "pabakstīt" premjeru Krišjāni Kariņu (JV), ko daži gan sauc par "spērieniem pa potītēm", lai izprovocētu viņa paša atkāpšanos, nav sekmējušies. Premjers ir apliecinājis, ka demisionēt negrasās, turklāt viņam ir arī Valsts prezidenta Egila Levita atbalsts.

Iet katrs savu ceļu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!