Foto: Tieslietu ministrija

Koalīcijai ir vienota izpratne par to, ka nepieciešams strādāt pie izmeklēšanas un tiesvedības procesu paātrināšanas, tajā pašā laikā nodrošināt kvalitatīvus lēmumus, pirmdien žurnālistiem pavēstīja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Valdība otrdien uzklausīs tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) ziņojumu par tiesiskuma stiprināšanu jeb tieslietu sistēmas attīstību.

Kā pirmdien žurnālistiem sacīja Bordāns, sabiedrība ir norādījusi, ka ļoti maz lietu, kas saistītas ar naudas atmazgāšanu un korupciju, nonāk līdz tiesai. Pēc viņa teiktā, vēl mazāk esot tiesu kvalitatīvu spriedumi šādās lietās, kas kopumā atturētu no attiecīgo noziegumu veikšanas.

Arī komerctiesību jomā saistībā ar saimnieciskajiem darījumiem iedzīvotāji sagaida, ka tiesību sistēma būs balsts tautsaimniecības izaugsmei, pauda politiķis. Otrdien valdības sēdē tiks prezentēta pašreizējā situācija tieslietās un identificētās problēmas, skaidroja Bordāns.

Saistībā ar Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" ziņojumu politiķis norādīja, ka laikus neidentificētu problēmu dēļ Latvijā iepriekš ir bijušas vairākas ar bankām saistītas krīzes. Daudzos jautājumos pamatā ir tieslietu jautājumi, kuru sakārtošanas gadījumā, iespējams, šādas krīzes neatkārtotos, sacīja politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!