Foto: F64
Uz valsts kontroliera amatu nākamajam termiņam jāmeklē nepolitiski kandidāti no nozares profesionāļu - auditorkompāniju - vidus, pirmdien spriests koalīcijas sadarbības padomes sēdē.

Partijas "Vienotība" priekšlikumu nākamo kontrolieri meklēt nevis no augstākās ierēdniecības vai politiķu, bet gan no auditoru vidus pirmdien atbalstījusi Nacionālā apvienība (NA), savukārt Reformu partija (RP) lūgusi lēmuma pieņemšanu atlikt uz nedēļu, lai pagūtu izdiskutēt savā lokā, portālam "Delfi" pastāstīja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke.

Pagaidām valsts galvenā kontroliera amata iespējamie kandidāti pēc tam, kad nākamā gada janvārī šo amatu pēc otrā termiņa beigām atstās pašreizējā Valsts kontroles vadītāja Ingūna Sudraba, oficiāli vēl netiek nosaukti.
Kā iespējamie amata pretendenti minētie Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane, Pārresoru koordinācija centra vadītājs Mārtiņš Krieviņš un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane - šo informāciju nav apstiprinājuši, līdz ar to tās būtu vērtējamas kā baumas un tāpēc viņu kandidatūras koalīcijas partneru vidū nav apspriestas, teica Panke.

Jau vēstīts, ka pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas kā iespējamās Valsts kontroles vadītāja posteņa pretendentes tiek minētas Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone - Godmane.

Pētersone-Godmane iepriekš paziņojusi, ka viņai pašlaik nav piedāvāta iespēja kandidēt uz Valsts kontroles vadītāja amatu, bet, ja šāds piedāvājums tiks izteikts, viņa to rūpīgi izvērtēs. Arī Dreimane uzsvērusi, ka nav uzrunāta par iespēju kandidēt uz šo amatu.

Savukārt Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Mārtiņš Krieviņš noliedzis, ka viņam izteikts piedāvājums kandidēt uz Valsts kontroliera amatu un šīs runas nosauca par baumām.

Sudrabas amata pilnvaru termiņš Valsts kontroles vadītāja amatā beigsies nākamā gada janvārī. Viņa šajā amatā ir kopš 2004.gada decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!