Foto: F64

Koalīcijai ir skaidra vēlme izvirzīt vienu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja amata kandidātu, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Šonedēļ valdību veidojošo partiju Saeimas frakcijas apspriedīs potenciālos kandidātus CVK priekšsēdētāja amatam, norādīja Kariņš.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, - ja koalīcija nebūs gatava vienoties par pašreizējā CVK priekšsēdētāja Arņa Cimdara atkārtotu apstiprināšanu šajā amatā, tad VL-TB/LNNK ir gatava šim amatam virzīt savu pārstāvi - CVK sekretāru Ritvaru Eglāju.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) par pieņemamu uzskata Eglāja kandidatūru CVK priekšsēdētāja amatam un to atbalstīs, ja netiks piedāvāts kāds piemērotāks pretendents, skaidroja JKP līderis Jānis Bordāns. Partijai nav sava kandidāta, kuru virzīt CVK priekšsēdētāja amatam, piebilda JKP līderis.

Politiķis atkārtoti norādīja, ka JKP neatbalstītu Cimdara atkārtotu apstiprināšanu šajā amatā. Šāda nostāja saistīta ar JKP uzskatu, ka amatpersonām ir jāmainās "labas pārvaldības un citu apsvērumu dēļ", pauda Bordāns.

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce pozitīvi novērtēja, ka koalīcija apņēmusies nedēļas laikā vienoties par vienu kandidātu CVK vadītāja amatam. Viņš pauda cerību, ka Cimdara vietā tiks atrasts cits kandidāts. Aģentūrai LETA Pūce sacīja, ka vislabāk būtu, ja CVK priekšsēdētāja amatam tiktu izvirzīts nepolitisks jeb ar partijām nesaistīts kandidāts.

No "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Ata Zakatistova teiktā izrietēja, ka par CVK priekšsēdētāja izvēles jautājumu vēl tiks spriests partijas frakcijā.

Kā ziņots, atsevišķas koalīcijas partijas ir paziņojušas, ka vēlas CVK vadītāja Cimdara nomaiņu, lai CVK "ieplūst jaunas asinis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!