Foto: LETA

Koalīciju veidojošās partijas pirmdien, 28 martā, pieņēmušas politisku lēmumu izbeigt termiņuzturēšanās atļauju (TUA) jeb tā dēvēto "zelta vīzu" programmu, pirmdien preses konferencē pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers informēja, ka koalīcija pirmdien pieņēmusi politisku lēmumu izbeigt TUA programmu, kad persona par ieguldījumiem Latvijā var iegūt uzturēšanās atļauju.

"Mēs šo programmu izbeigsim," uzsvēra Kariņš. Plānots, ka Iekšlietu ministrija izstrādās izmaiņas attiecīgajos likumos un iesniegs izskatīšanai Saeimā.

Saeimas deputāts Juris Pūce piebilda, ka TUA plānots vairs neizsniegt Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Viņš pieļāva, ka Saeimas atbildīgā komisija attiecīgus likuma grozījumus varētu skatīt jau šo trešdien.

Portāls "Delfi" jau pagājušajā nedēļā vēstīja, ka iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) ir uzdevusi Iekšlietu ministrijai (IeM) sagatavot likumu grozījumus, lai pārtrauktu jaunu termiņuzturēšanas atļauju (TUA) izsniegšanu Krievijas valstspiederīgajiem, vietnē "Twitter" vēsta ministre.

TUA jautājums īpaši aktualizējās pēc Krievijas neprovocētā iebrukumu Ukrainā sākuma. Piemēram, Nacionālā apvienība iesniedza, bet pēc tam atsauca likumprojektu, kas paredzēja anulēt visas Krievijas pilsoņiem līdz šim izsniegtās TUA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!