Valdību veidojošās partijas koalīcijas sēdē pirmdien vienojās tālāk nevirzīt jautājumu par Latvijas Radio 2 nodošanu koncesijā, taču formāli šis lēmums vēl jāapstiprina Ministru kabinetā, informēja Latvijas Radio.

Latvijas Radio uzsver, ka 2. programmas nodošana koncesijā nekad nav bijis uzņēmuma pašmērķis, bet gan vienīgā iespēja nodrošināt populārākās Latvijas radiostacijas darbu finansiālās krīzes apstākļos, pastāvot draudiem slēgt kādu no četriem Latvijas Radio kanāliem.

"Šī brīža situācija un pieņemtais lēmums gan no valdības, gan Nacionālās Radio un televīzijas padomes puses apliecina, ka četru kanālu darbības koncepcija visprecīzāk atbilst sabiedrības interesēm saņemt daudzveidīgu un operatīvu informāciju. Par to liecina arī saņemtais papildus budžeta piešķīrums Latvijas Radio 2 darbības nodrošināšanai līdz šī gada beigām," norāda LR2.

Latvijas Radio 2 nākamajā gadā nepieciešamais finansējums, saglabājot esošo apraides teritoriju, ir 781 693 lati, no kuriem kanāls pats cer nopelnīt 501 309 latus. Trūkstošais finansējums 280 384 latu apjomā būtu jāsedz no valsts līdzekļiem un lēmums par šādas dotācijas piešķiršanu vēl būs jāskata valdībā, lemjot par 2011.gada budžetu.

Jau ziņots, ka valdība aprīļa sākuma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 183 069 latus, lai nodrošinātu LR 2 darbību līdz šā gada beigām un dotu valdībai vēl laiku izšķirties par raidstacijas nodošanu koncesijā.

Projekts, kas paredzēja publiskās un privātās partnerības procedūru, lai izvēlētos pretendentu, ar kuru slēgt līgumu par LR2 nodošanu koncesijā, jau sagatavots, taču valdība par to nav izlēmusi.

LR2 nodošana koncesijā iepriekš bija paredzēta līdz šī gada maijam. Uzņēmēji izrādīja lielu interesi par LR2 pārņemšanu, un tāpat gatavību to darīt pauduši radio darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!