Foto: LETA

Koalīciju veidojošie politiskie spēki pirmdien, 27. martā, vienojās nesasteigt Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio apvienošanu, bet gan šo jautājumu pamatīgi izdiskutēt.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un "Apvienotā saraksta" (AS) frakcijas vadītājs Edgars Tavars kritiski vērtēja deputāta Aleksandra Kiršteina (NA) priekšlikumu liegt sabiedriskā medija vadībā nonākt personām, kuras strādājušas par ārvalstu naudu finansētā nevalstiskā organizācijā (NVO).

"Delfi" jau vēstīja, ka Latvijas radio kolektīvs pirmdien izplatīja publisku vēstuli, aicinot apturēt sabiedrisko mediju apvienošanu, kas iecerēta ar 2024. gada janvāri.

Iebildes pret likumprojekta otrajā lasījumā iesniegtajiem priekšlikumiem par valodas lietojumu sabiedriskajā medijā paudusi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP).

Tā norādījusi, ka Kultūras ministrijas un deputātu rosinātās izmaiņas par valodu lietojumu sabiedriskā medija programmās un citi priekšlikumi, kas neskar valsts Latvijas Radio un LTV reorganizāciju, nav atbalstāmi un virzāmi steidzamības kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!