Foto: LETA
Valdību veidojošās partijas šodien vienojušās par atbalstu mājokļu pieejamības problemātikas risināšanai.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem šovakar žurnālistiem pastāstīja, ka panākta vienošanās par mājokļu iegādes atbalsta programmas turpināšanu un pilnveidošanu.

"Rīt izskatīsim būtisku jautājumu, kas saistīts ar mājokļu pieejamību - valsts un pašvaldību īres namiem. Valsts gribētu nākt pretim ar tipveida mājokļu projektiem, kas ļautu samazināt izmaksas šādu projekta īstenošanai un tas varētu nozīmēt pieejamākus mājokļus," skaidroja premjers.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) skaidroja, ka koalīcija apstiprināja divas Ekonomikas ministrijas iniciatīvas, kas paredzēja risināt mājokļu pieejamības problemātiku.

Ministrs uzvēra, ka lielāks atbalsts paredzēts daudzbērnu ģimenēm, turklāt atbalsta apmērs palielinātos līdz ar lielāku bērnu skaitu ģimenē. "Tas ir labs žests un atbalsts daudzbērnu ģimenēm," pauda Vitenbergs.

"Otrais atbalsta mehānisms ir tipveida projektu izstrāde daudzdzīvokļu namiem, par ko runāts gadiem, bet nekas nevirzījās uz priekšu," teica politiķis.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) pauda gandarījumu par koalīcijā atbalstītajiem risinājumiem mājokļu pieejamībai. "Mājokļu jautājums ir svarīga tēma, ar ko nākotnē būs jāstrādā arvien vairāk un vairāk, jo tas būtiski kavē ekonomisko mobilitāti valstī," vērtēja politiķis.

Ministru prezidenta padomnieks demogrāfijas jautājumos Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) pastāstīja, ka šodien koalīcijā izdevies novērt pēdējās domstarpības par mājokļu pieejamības programmas nodrošināšu, lai ģimenēm ar bērniem būtu pieejams piemērots mājoklis.

"Viens risinājums ir attiecībā uz esošo garantijas programmu, kur noteikta iespēja saņemt lielāku garantiju. Ģimenes varēs atkārtoti saņemt garantiju, ja ir dzēstas iepriekšējas saistības, pagājuši trīs gadi un ģimene ir sakuplojusi. Reaģējot uz tirgus izmaiņām un izmaksām, nedaudz palielināti arī darījuma griesti," skaidroja Parādnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!